Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Teodosie: „Nu putem abandona tradiția noastră de 2.000 de ani legată de înmormântarea celor adormiți!”

ÎPS Teodosie: „Nu putem abandona tradiția noastră de 2.000 de ani legată de înmormântarea celor adormiți!”

ÎPS Teodosie a luat atitudine împotriva normelor de înmormântare a celor adormiți, infectați cu coronavirus: „Este totală lipsă de respect față de om în general, față de demnitatea lui! Tradiția nu trebuie să fie încălcată. Trebuie urgent rezolvată această problema. Prea mult au fost înjosiți românii și nu li s-au aplicat regulile credinței lor, după unele măsuri înguste, fără logică. Nu trebuie să se mai tolereze. Omul are demnitate chiar și după ce a murit. Să nu fie tratați cei morți sub nivelul celor necuvântătoare, așa cum au fost tratați până acum. Trupul este sortit Învierii, nu ne batem joc de omul care moare ca să învieze, de acceea îl imbrăcăm în hainele cele bune când pleacă.

Personal m-aș duce la domnul ministru (al sănătății), la premier și la domnul Președinte să le zic că toți trebuie să ia aminte că trebuie să ne respecte demnitatea noastră de români creștini. Nu putem abandona tradiția noastră de 2.000 de ani, chip al lui Dumnezeu așa cum ne-a lăsat să fim.

Ne amendează, ne sfidează, ne dezbracă de demnitatea noastră și nu au niciun respect față de sufletele noastre. Este o sfidare a istoriei, o sfidare a omului, a tot ce este sfânt”, a declarat ÎPS Teodosie.

Este posibil ca regulile la înmormântare, în cazul morților COVID-19, să se schimbe până la sosirea sărbătorilor de Paști, conform Secretariatului de stat pentru culte.

Astfel preotul va putea fi chemat la spital iar cel adormit nu va fi pus în sac de plastic și va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare. Sicriul de asemenea va putea sta în perioada priveghiului în capelă iar înmormântarea se va face după rânduiala creștină.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii