Sari la conținut
Prima pagină » PF Hrisostom a murit la vârsta de 81. În ianuarie 12 preoți din Cipru urmau a fi suspendați fiind nevaccinați

PF Hrisostom a murit la vârsta de 81. În ianuarie 12 preoți din Cipru urmau a fi suspendați fiind nevaccinați

Conducătorul Bisericii Ortodoxe din Cipru, Hrisostom al II-lea, a murit astăzi la vârsta de 81 de ani, conform agenției Basilica.

Arhiepiscopul Ciprului are demnitate de Întâistătător în Biserica Ortodoxă, fiind urmaș al primului episcop al Ciprului, Sfântul Lazăr cel Înviat din morți. Cel îi va urma la conducerea bisericii din Cipru este mitropolitul Athanasie de Limassol, ucenic al părinților Paisie Aghioritul şi Efrem Katunakiotul.

Poziția Arhiepiscopului Hrisostom în pandemie a fost controversată, hotărând vaccinarea tuturor preoților din insulă. Chiar în acest an, în luna ianuarie, 12 preoţii nevaccinaţi urmau să fie suspendaţi deoarece „nu respectă regulile bisericii împotriva COVID-19”, conform AFP.

La un post de radio Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea a anunţat că-i va trimite pe preoţi acasă dacă aceştia continuă să refuze vaccinare sau dacă îi va îndeamna pe credincioşii nevaccinaţi să nu se vaccineze împotriva COVID-19.

În Cipru sunt 123 de preoţi ortodocși iar dintre aceștia 27 nu s-au vaccinat. 15 dintre cei 27 preoți nu s-au vaccinat invocând motive medicale. Cei 12 preoţi au primit o suspendare de la slujire de trei luni în ianuarie.

Hrisostom al II-lea, care a supravieţuit unui cancer, s-a aflat printre primele persoane care s-au vaccinat anti-COVID-19, în decembrie 2020.

El a ameninţat anul trecut că nu va tolera ca angajaţii din biserica ortodoxă să refuze vaccinarea ori ca preoţi să refuze să poarte mască de protecţie şi să îndemne oamenii să nu se vaccineze.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnescă!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „PF Hrisostom a murit la vârsta de 81. În ianuarie 12 preoți din Cipru urmau a fi suspendați fiind nevaccinați”

  1. Pingback: L’archevêque vaccinateur décède à Chypre – Morts après vaccination

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii