Biserica ortodoxă română a păstrat linia de mijloc în pandemie

Biserica ortodoxă română a păstrat linia de mijloc în pandemie

|
06/08/2021
|
0 comentarii
|

Nu suntem triumfaliști, dar biserica ortodoxă din țara noastră a dat dovadă, cu mila Domnului, de mult mai mult echilibru decât ce am auzit întâmplându-se în Grecia sau în Rusia. Mai multă prudență, mai multă înțelepciune.

Chiar dacă România a fost menționată de OSCE în grupul țărilor cu cele mai dure măsuri de restricționare a libertății religioase în 2020, deși i-a fost tăiată în parte finanțarea, în ciuda intimidărilor privind rânduiala împărtășirii din partea autorităților și mass-mediei, și-a păstrat calea ei.

Am auzit de mănăstiri închise pelerinilor în Grecia, mănăstiri unde cei ce nu s-au vaccinat nu sunt primiți la slujbe. În Cipru oamenilor ce lucrează în administrația eclezială li s-a pus în vedere că nu au de ales.

La noi planurile au rămas separate. Ceea ce este corect, deoarece cuvântul bisericii este pe un alt plan, unde se vorbește despre viața fără de moarte a sufletului, nu despre anticorpi și ARN mesager.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: