Sari la conținut
Prima pagină » Biserica ortodoxă română a păstrat linia de mijloc în pandemie

Biserica ortodoxă română a păstrat linia de mijloc în pandemie

Nu suntem triumfaliști, dar biserica ortodoxă din țara noastră a dat dovadă, cu mila Domnului, de mult mai mult echilibru decât ce am auzit întâmplându-se în Grecia sau în Rusia. Mai multă prudență, mai multă înțelepciune.

Chiar dacă România a fost menționată de OSCE în grupul țărilor cu cele mai dure măsuri de restricționare a libertății religioase în 2020, deși i-a fost tăiată în parte finanțarea, în ciuda intimidărilor privind rânduiala împărtășirii din partea autorităților și mass-mediei, și-a păstrat calea ei.

Am auzit de mănăstiri închise pelerinilor în Grecia, mănăstiri unde cei ce nu s-au vaccinat nu sunt primiți la slujbe. În Cipru oamenilor ce lucrează în administrația eclezială li s-a pus în vedere că nu au de ales.

La noi planurile au rămas separate. Ceea ce este corect, deoarece cuvântul bisericii este pe un alt plan, unde se vorbește despre viața fără de moarte a sufletului, nu despre anticorpi și ARN mesager.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Biserica ortodoxă română a păstrat linia de mijloc în pandemie”

  1. Pingback: PF Hrisostom a murit la vârsta de 81. În ianuarie 12 preoți din Cipru urmau a fi suspendați fiind nevaccinați - Averea Bisericii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii