Sari la conținut
Prima pagină » Cuvinte de folos

Cuvinte de folos

Pr Sofian: „Fățărnicia stinge dragostea dintre oameni și aprinde neîncrederea și ura. Cuvântul vostru să fie da ce este da, a spus Mântuitorul.”

Aproape toată viață pământească, dar mai ales în perioada celor trei ani și jumătate cât a predicat în lume cuvântul Evangheliei Sale, Mântuitorul Hristos a avut două feluri de ascultători: o mare mulțime, sinceră, care… Citește mai mult »Pr Sofian: „Fățărnicia stinge dragostea dintre oameni și aprinde neîncrederea și ura. Cuvântul vostru să fie da ce este da, a spus Mântuitorul.”

Sf Iustin: „Dragostea face nemuritoare în om simţămintele; le preschimbă din moarte în fără de moarte”

Dragostea face nemuritoare în om simţămintele; le preschimbă din moarte în fără de moarte, din vremelnice în veşnice. De unde aceasta? Pentru că dragostea vine de la Dumnezeu, Care este dragoste, şi pleacă la Dumnezeu;… Citește mai mult »Sf Iustin: „Dragostea face nemuritoare în om simţămintele; le preschimbă din moarte în fără de moarte”

PS Ignatie: „Nu putem să ne asumăm mărturisirea lui Hristos dacă nu suntem și postitori și rugători”

În sinaxarul dedicat sfântului Mina ni se spune că înainte de a-și asuma mărturisirea credinței în Hristos, a petrecut în postire, rugăciune și foarte multă asceză. Noi credem că a-L mărturisi pe Hristos presupune doar… Citește mai mult »PS Ignatie: „Nu putem să ne asumăm mărturisirea lui Hristos dacă nu suntem și postitori și rugători”

Pr Ioan Danci: „Nu lăsa tristețea zilei peste tine să apună, fă o scurtă rugăciune și o mică închinăciune!”

Pentru unii credința este o necesitate, pentru alții credința este un moft, pentru mine credința este iubire, dragoste, înțelegere, compasiune, iertare, rugăciune, pace, milostenie. Să nu fim creștini că nu avem de ales sau că… Citește mai mult »Pr Ioan Danci: „Nu lăsa tristețea zilei peste tine să apună, fă o scurtă rugăciune și o mică închinăciune!”

Sf Nectarie: „Dumnezeu știe răbdarea fiecăruia dintre noi și îngăduie ispitele pe măsura puterilor noastre”

Ispitele sunt îngăduite ca să vă vădească patimile ascunse, ca să fie războite, și astfel, sufletul să se vindece. Și acestea sunt dovada milei dumnezeiești. De aceea lasă-te cu încredere pe tine însuți în mâinile… Citește mai mult »Sf Nectarie: „Dumnezeu știe răbdarea fiecăruia dintre noi și îngăduie ispitele pe măsura puterilor noastre”