Sari la conținut
Prima pagină » Cuvinte de folos

Cuvinte de folos

Sf Luca doctorul-fără-de-arginți: „Toţi ne ieşim din fire când suntem jigniţi, dar cum se purta Hristos când îl îl vorbeau de rău?”

„Toţi ne ieşim din fire când suntem jigniţi, suntem gata să-l luăm de gât pe cel ce ne-a jignit: ochii aruncă scântei, faţa ni se schimonoseşte de mânie şi devine respingătoare pentru toţi cei care… Citește mai mult »Sf Luca doctorul-fără-de-arginți: „Toţi ne ieşim din fire când suntem jigniţi, dar cum se purta Hristos când îl îl vorbeau de rău?”

Pr Paisie: „Fără Dumnezeu nimic nu sunt, nimic nu pot, nimic nu am, țărână sunt şi în țărână mă voi întoarce.”

„Lumea este plină de vorbe, dar puțini sunt care pun cuvintele Evangheliei în practică. De la cuvinte să trecem şi la fapte că după faptele tale te voi judeca, zice Domnul.” Părintele Paisie Olaru s-a… Citește mai mult »Pr Paisie: „Fără Dumnezeu nimic nu sunt, nimic nu pot, nimic nu am, țărână sunt şi în țărână mă voi întoarce.”

Sf Paisie Athonitul: „La spovedanie este judecat de Dumnezeu şi cel ce se spovedeşte şi duhovnicul”

Astăzi oamenii sunt obosiţi, ameţiţi şi întunecaţi de păcat şi de egoism. De aceea este tre­buinţă mai mult decât în orice altă vreme de duhov­nici buni şi experimentaţi, care să se apropie de oa­meni în… Citește mai mult »Sf Paisie Athonitul: „La spovedanie este judecat de Dumnezeu şi cel ce se spovedeşte şi duhovnicul”

Sf Ioan Gură de Aur despre femeia creștină

„Să bage dar de seamă soţii, să bage de seamă şi soţiile; soţiile ca să dea dovadă de marea dragoste pentru bărbaţii lor şi nimica mai presus de bunăstarea acelora să nu pună ; iar soţii ca să poată arăta mare cinste femeilor lor şi toate să le facă ca şi cum ar avea un suflet şi un trup.”

”Săvârșirea răului este o slăbiciune, nu o putere. Când dragostea lipsește, domnește teama.”

Săvârșirea răului este o slăbiciune, nu o putere. Făcătorul de rele este un slăbănog, nu un viteaz. De aceea, socotește întotdeauna pe răufăcătorul tău mai slab decât tine și, precum nu te răzbuni pe un… Citește mai mult »”Săvârșirea răului este o slăbiciune, nu o putere. Când dragostea lipsește, domnește teama.”

Părintele Zaharia: „Când există un război, cel mai bine este să te rogi ca Domnul să-i scutească pe toți de suferință!”

Arhimandritul Zaharia Zacharou a fost întrebat referitore la situația actuală din lume: Ce ar trebui să avem în vedere și să facem în situația politică actuală? Părintele a răspuns: „Nu știm totul despre conflictele acestei… Citește mai mult »Părintele Zaharia: „Când există un război, cel mai bine este să te rogi ca Domnul să-i scutească pe toți de suferință!”