Sari la conținut
Prima pagină » Sara Nukina va fi depusă miercuri seara la Biserica Ceauș Radu. Corul „Tronos” va cânta în această seară și pentru Sara

Sara Nukina va fi depusă miercuri seara la Biserica Ceauș Radu. Corul „Tronos” va cânta în această seară și pentru Sara

„Cu sufletul frânt vă anunțăm ca slujba pentru înmormântarea iubitei noastre Sara , va avea loc vineri , 16 decembrie 2022 , ora 12 la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, Piața Muncii din București,” au anunțat părinții Sarei Nukina.

„Începând de miercuri noapte, va fi depusă la Biserica Ceauș Radu, București și biserica va rămâne deschisă tot timpul. Sara se va odihni la Mănăstirea Cernica.

Mulțumim tuturor celor care ne-ați trimis mesaje de condoleanțe și sunteți alături de Sara și familia ei greu încercată!”

Sara Nukina interpreta colinde alături de corul Patriarhiei în concertele de Crăciun. Mihai Bucă, conducătorul corului „Tronos”, a scris astăzi că membrii corului psaltic al Patriarhiei sunt alături de familia Sarei Nukina și vor cânta în memoria ei colindul Somnul lui Iisus, pe care Sara însăși îl glăsuia ca solistă. Este vorba despre concertul de la Biblioteca Națională din această seară, 13 decembrie, de la ora 18, la care intrarea este liberă.

„Vom ține un moment de reculegere! Dumnezeu să o ierte și să o așeze în rândurile îngerilor tronului Slavei!” a spus Mihai Bucă.

Anunțul trecerii la Domnul a Sarei a strâns mii de mesaje de compasiune și rugăciune. Maria Pistae, membră a comunității parohiale unde mergea familia Sarei, a scris:

„Nu -mi pot stăpâni plânsul, te-am cunoscut prin biserica dragă unde tatăl tău a primit botezul creștin, te-am auzit cântând atât de frumos și intens ,te-am admirat, iubit pe tine și familia care te-a adus pe lume , te-a educat și iubit așa cum iubește o familie pe copiii săi… Un copil atât de profund în trăirile sale ,un copil plin de iubire , care a dăruit-o din plin semenilor ei… Chiar și atunci când suferința crunta te-a provocat , ca și încercatul Iov , ai dat dovada de iubire adevărată față de Dumnezeu, necârtind și ducându-ți crucea grea mai departe.

Acest traseu , deși s-a intersectat de multe ori cu traseul fizic al vieților noastre , celor care te-am cunoscut , este totuși un altfel de drum. Este un drum de aur duhovnicesc pavat cu perle și diamante de fapte bune, curațenie sufletească, milostenie, puritate…

Într-o viață atât de scurtă tu ai făcut poate cât alții într-o viață de peste 80 de ani ! Da, așa este , sunt convinsă că tu ți-ai clădit zi de zi, oră de oră „caramidă cu caramidă” un palat în cer , acolo unde printre toți ceilalți sfinți și îngeri vei cânta colindul în cinstea Nașterii Domnului .

Dumnezeu să te odihnească de-a dreapta Sa. Dumnezeu să te ierte !”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii