Sari la conținut
Prima pagină » Biserica ridicată de Mihai Neșu lângă clinica de recuperare Sf Nectarie. „Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”

Biserica ridicată de Mihai Neșu lângă clinica de recuperare Sf Nectarie. „Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”

Mihai Neșu a scris despre stadiul lucrărilor la biserica pe care o ridică lângă clinica de recuperare: „Dragi prieteni am terminat de montat tabla pe baza turlei, iar sub capacele de la tabla am montat profile decorative. Toți pereții din jurul absidelor (cele turcoaz) au fost finisați cu tencuiala decorativă. În interiorul bisericii am montat încălzirea in pardoseala.”

În data de 10 mai 2011 fotbalistul Mihai Neșu cădea secerat în urma unui duel la minge, verdictul medical fiind crunt: vertebră cervicală ruptă. De atunci viața fundașului cu 3 campionate la Steaua şi o Supercupă a României s-a transformat într-o luptă a fiecărui gest, purtată din căruciorul special. Dar această încercare l-a deschis mult spre Dumnezeu.

După accident, fotbalistul Mihai Neșu a înființat Fundația Mihai Neșu cu ajutorul căreia ajută persoane cu diferite dizabilități neuromotorii. Deschisă în 2015, în prezent Centrul de recuperare din Oradea ajută copii și adulți sub patronajul spiritual al Sfântului Ierarh Nectarie. Propriul program de recuperare al sportivului îl îmbină cu orele petrecute cu copiii care îl așteaptă și se bucură de fiecare întâlnire.

După anii trecuți de la accident, Mihai Neșu privește înainte cu optimism: „Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Am ajuns la concluzia că scopul omului pe pământ este dobândirea Duhului Sfânt şi a sfinţeniei. Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că cel mai mare dar primit de la Dumnezeu este suferinţa şi boala. Aşa că eu încerc să mulţumesc pentru ce îmi este dat şi sper să îmi dea putere să trec peste fiecare zi.

Vreau să fac parte din echipa lui Hristos – dacă nu-L ai pe Dumnezeu, n-ai nimic în viață”, a spus fostul sportiv internațional.

Cei care vor să se implice în finalizarea Centrului de Recuperare pentru Copii ”Sf. Nectarie” și a bisericii o pot face pe  https://mihainesu.shopia.ro/
Ar putea fi o imagine cu în aer liber
Ar putea fi o imagine cu interior

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Biserica ridicată de Mihai Neșu lângă clinica de recuperare Sf Nectarie. „Slavă lui Dumnezeu pentru toate!””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii