Sari la conținut
Prima pagină » Pr Ioan Istrati: „Fata răspunde, și e atentă, și merge, Sfântul Ioan Rusul ne-a făcut-o om”

Pr Ioan Istrati: „Fata răspunde, și e atentă, și merge, Sfântul Ioan Rusul ne-a făcut-o om”

De ziua Sfântului Ioan Rusul părintele Ioan Istrati a povestit o întâmplare legată de Sfântul din insula Evia. „Am săvârșit Sfânta Liturghie de dimineață. Apoi Sfântul Maslu pentru cei bolnavi…

După Sfântul Maslu, a venit o familie cu o fetiță bolnavă, care merge greu și are crize de epilepsie. A fost operată de ambele picioare. Spatele era strâmb, dar cu terapie și rugăciune e drept acum.

Oamenii, sărmanii de ei, au izbucnit într-un plâns atât de intens, că nici numele fetiței nu puteau să-l rostească în timpul rugăciunii. M-am uitat mai bine la ei. Fuseseră acum jumătate de an și mai bine. M-a îmbrățișat atât de strâns îngerașul. Știa, simțea că mă rog pentru ea. Față de atunci, când copila nu mergea deloc și nu vorbea, acum fetița merge singură, vorbește un pic. Am împărtășit-o cu Dumnezeu în Euharistie. Le-am dat canonul de rugăciune părinților.

Într-un târziu, martirii ăștia de oameni mi-au zis: părinte, de bucurie plângem, că fata ascultă, și știe, și răspunde, și întreabă, și e atentă, și merge. Era o legumă și Sfântul Ioan Rusul ne-a făcut-o om. Le-am zis: stăruim în rugăciune și se va recupera complet.

Mulțumim Sfinte Ioan cel Bun!”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii