Sari la conținut
Prima pagină » „Înainte de fiecare meci îmi spun rugăciunile”

„Înainte de fiecare meci îmi spun rugăciunile”

„Înainte de fiecare meci îmi spun rugăciunile”, a mărturisit Andrei Burcă, fundaș al Naționalei de fotbal a României, într-un interviu de astăzi.

Sportivul a spus că îi place să fie totul în ordine înainte de fiecare meci, inclusiv spiritual: „Atunci când toate sunt așezate, mă simt confortabil mental”, a spus el.

Andrei Burcă a făcut deosebirea dintre superstiție și credință, vorbind despre relația de pace și cunoaștere de sine pe care a primit-o prin credință. Acesta a vorbit și despre felul în care își percepe țara sa.

„Suntem un popor creștin în primul rând. Eu mă identific cu credința, cu Biserica Ortodoxă și, pentru mine, este o liniște”, a spus fotbalistul.

„Știu că, atâta timp cât îl am pe Dumnezeu în spate și-mi urmez valorile și principiile, nu poate să se întâmple nimic rău în viața mea, pentru că Îl am pe Dumnezeu și acesta este drumul meu, pe care trebuie să merg.”

Înainte de a pleca spre meciul cu Slovacia, părintele Ghelasie Păcurar, paroh al comunității ortodoxe românești din Würzburg a binecuvântat sportivii din naționala României.

„I-am simțit optimiști și cu încredere în Dumnezeu, ceea ce mă bucură foarte mult. Le-am trimis același mesaj ca prima dată, să-l pună pe Dumnezeu pe primul loc și toate lucrurile din viața lor va fi la locul lor”, a declarat părintele.

Antrenorul Edward Iordănescu nu a ascuns niciodată că este un om credincios: „Suntem un popor creștin, suntem un popor care este apropiat de Dumnezeu. Nu știu dacă echipa a preluat de la mine sau nu, dar și băieții au discurs similar și mă bucură asta.”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Edi Dumitrache