Sari la conținut
Prima pagină » Niciun credincios nu a fost amendat la Constanța. ÎPS Teodosie: „Bisericile sunt vindecătoare de boli!”

Niciun credincios nu a fost amendat la Constanța. ÎPS Teodosie: „Bisericile sunt vindecătoare de boli!”

Niciun credincios ce a participat la slujba de noapte din Constanța, în noaptea de trecere dintre ani, nu a fost amendat. Deci se poate, când lumea este unită în jurul ierarhului!

ÎPS Teodosie a spus la sfârșitul slujbei: „Vreau să mulţumesc autorităţilor care m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că putem să ne rugăm şi la miezul nopţii!”

Poliția Constanța a fost alături de credincioși, fiind în zona catedralei și atenționând persoanele care nu purtau masca. Este un gest frumos, în spirit creștin.

„Polițiștii au adus la cunoștința cetățenilor măsurile dispuse în actualul context epidemiologic. Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare”, a transmis presei purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție.

Hotnews, cunoscut pentru atitudinea sa anti-conservatoare, a titrat știrea cu un titlul porvocator : „Teodosie a sfidat din nou restricțiile!”

Un creștin participant a remarcat : „Aș zice ca nu poliția și jandarmeria (au fost ostile n.r.), ei ne-au răspuns la saluturi și „La multi ani”, cât jurnaliștii care au fost în biserică, dar mai ales în afara ei, cu reflectoarele și camerele deschise pe Înaltul Teodosie. L-au oprit și hărțuit cu întrebările, noi am trecut liniștiți și până acasă nu a fost mașină de poliție pe stradă. Vă spun sincer, am avut sentimentul ca suntem lângă un sfânt, urmaș al Apostolilor!”

ÎPS Teodosie a vorbit în slujba de binecuvântare a Anului Nou că bisericile nu trebuie să se închidă, orice boală ar veni. Părintele arhiepiscop a subliniat rolul credinței în depășirea provocărilor vieții. Credincioșii participanți la slujba de la miezul nopții au fost binecuvântați de ÎPS Teodosie.

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe, unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii. Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a mai declarat că bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar veni şi că el ar fi trebuit să se îmbolnăvească primul la câţi oameni s-au aflat în biserică.

“Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la constiinţa noastră care va rămâne trează”, a mai transmis părintele arhiepiscop al Tomisului.

Este o atitudine ce scoate în evidență caracterul taumaturgic și misionar al bisericii, care trebuie să rămână alături de oameni și în aceste momente dificile. Din toate punctele de vedere, slujbele Bisericii sunt spre întărirea și sănătatea credincioșilor iar desfășurarea lor nu ar trebui sancționată de către autorități, în măsura în care acestea nu își asumă un rol secularist. Ierarhii și preoții, alături de credincioși în rugăciune, aduc binecuvântare și întărire în comunitatea lor. Creștinii nu s-au distanțat de biserică și de slujbele ei nici în vreme de război, preoții mergând până în tranșee, maicile în spitale și azile, indiferent de bolile de acolo.

Cu atât mai mult acum. Singurele minuni ale pandemiei nu sunt doar vaccinurile și venirea lor, cum prezintă uneori disproporționat massmedia. Fiecare întâlnire cu Hristos este o minune, revitalizează, ne pune pe cale, este de maximă importanță pentru viața noastră!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii