Sari la conținut
Prima pagină » „ÎPS Teodosie a rămas cu curaj până s-a terminat slujba!”

„ÎPS Teodosie a rămas cu curaj până s-a terminat slujba!”

ÎPS Teodosie a continuat rugăciunea de noapte în Catedrala din Constanța, în ciuda incendiului de la mansarda sediului administrativ al arhiepiscopiei. Acesta s-a rugat pentru ca incendiul să nu se extindă și să fie stins.

„Înaltpreasfințitul Teodosie a rămas cu curaj până s-a terminat slujba”, au declarat enoriașii după încheierea privegherii.

Incendiul a fost izolat și nu a fost afectate decât mansarda și acoperișul. ÎPS Teodosie a spus la sfârșit: „Suntem într-o seară de cumpănă, dar rugăciunea, acum, trebuie să lucreze mai intens. De aceea nu am întrerupt rugăciunea.

Dumnezeu ne cere pocăință! Bine că nu este afectată nicio viață. Cele materiale se vor face. A îngăduit Dumnezeu și această ispită și nu ne mirăm de necazurile care vin asupra noastră. Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să le înfruntăm și să rămânem cu credința!

Ne vom gândi mai intens în fiecare sâmbătă seara la această cumpănă de acum. Să ne depărtăm toate razele păcatelor noastre, ale întunericului, ca să vină Lumina Adevărului peste noi.”, a încheiat arhiepiscopul Tomisului.

Astăzi slujba s-a desfășurat la Catedrala Sfinții Apostol Petru și Pavel în mod normal. ÎPS Teodosie a amintit incendiul de sâmbătă seara, mulțumind încă o dată că nu au fost afectate vieți omenești: „Suntem toți sănătoși, nu știm de unde. Se întrebau unii pe alții de unde este. Iată s-a stins…

Eu eram în rugăciune când focul s-a aprins și n-am ieșit de acolo. Am făcut și acastistele si moliftele si Dumnezeu ne-a ajutat. Mă gândeam la dreptul Iov câte a pătimit”, a încheiat părintele arhiepiscop.

Slavă Domnului pentru toate!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii