Mister Cipru s-a călugărit la Mănăstirea Timios Prodromos

Mister Cipru s-a călugărit la Mănăstirea Timios Prodromos

|
08/03/2021
|
0 comentarii
|

În 1995, Menelaos Michaelides la vârsta de 24 de ani a câștigat concursul de frumusețe masculină din Cipru și a participat la concursul internațional masculin Manhunt din Thailanda, reprezentând țara natală.

Astăzi, fostul model a devenit călugăr, depunând cele trei voturi monahale: al sărăciei, castității și ascultării la Sfânta Mănăstire Timios Prodromos din Mesa Potamos, în centrul insulei Cipru.

Mănăstirea este construită într-o zonă împădurită de pe versanții sudici ai muntelui Troodos.„Mănăstirea este situată printre munți frumoși acoperiți de păduri dense de pini, are mai multe izvoare de apă de lângă un pârâu”. Întemeierea sa datează din secolul al XII-lea, spune părintele Nifon, care este și cel care te primește când vii ca pelerin.

Călugărul Nifon a decis să-și dedice viața slujirii lui Dumnezeu deoarece s-a aporpiat de viața în rugăciune și contemplare pe care a întâlnit-o la mănăstirile ortodoxe din Cipru.

„Pare atât de diferit și greu de acceptat…. De ani de zile propriii mei părinți nu au acceptat-o”, a spus părintele Nifon. Dar aici și-a găsit drumul către Dumnezeu și liniștea sufletească.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: