Sari la conținut
Prima pagină » Mister Cipru s-a călugărit la Mănăstirea Timios Prodromos

Mister Cipru s-a călugărit la Mănăstirea Timios Prodromos

În 1995, Menelaos Michaelides la vârsta de 24 de ani a câștigat concursul de frumusețe masculină din Cipru și a participat la concursul internațional masculin Manhunt din Thailanda, reprezentând țara natală.

Astăzi, fostul model a devenit călugăr, depunând cele trei voturi monahale: al sărăciei, castității și ascultării la Sfânta Mănăstire Timios Prodromos din Mesa Potamos, în centrul insulei Cipru.

Mănăstirea este construită într-o zonă împădurită de pe versanții sudici ai muntelui Troodos.„Mănăstirea este situată printre munți frumoși acoperiți de păduri dense de pini, are mai multe izvoare de apă de lângă un pârâu”. Întemeierea sa datează din secolul al XII-lea, spune părintele Nifon, care este și cel care te primește când vii ca pelerin.

Călugărul Nifon a decis să-și dedice viața slujirii lui Dumnezeu deoarece s-a aporpiat de viața în rugăciune și contemplare pe care a întâlnit-o la mănăstirile ortodoxe din Cipru.

„Pare atât de diferit și greu de acceptat…. De ani de zile propriii mei părinți nu au acceptat-o”, a spus părintele Nifon. Dar aici și-a găsit drumul către Dumnezeu și liniștea sufletească.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii