Sari la conținut
Prima pagină » Maica Anastasia a trecut la Domnul! „Părintele Arsenie Papacioc m-a îndrumat spre viața de monahie”

Maica Anastasia a trecut la Domnul! „Părintele Arsenie Papacioc m-a îndrumat spre viața de monahie”

Cu întristare, dar și nădejde duhovnicească, am primit vestea din această dimineață : Maica Anastasia de la Nera, cunoscută în lume sub numele de Puica Igiroșanu, a plecat Dincolo .

Am fost privilegiați să o cunoaștem – o maică binecuvântată, dăruită cu darul de a aduce, prin prezența sa delicată, liniște și bucurie în suflete! Dumnezeu să o ierte și să-i deschidă porțile Raiului!

În tinerețe a făcut parte dintre artiștii remarcabili, una dintre vocile frumoase ale muzicii românești. Puica Igiroșanu, solista de jazz cu ochii ca niște smaralde, a renunțat însă la scenă și a îmbrățișat călugăria.

Voce fermecătoare a anilor ’70, Puica Igiroșanu a fermecat urechile „generației pe vinil” cu melodii precum „Să cânte tinerețea”, „Tu așa mi-ai spus” sau „Când ai plecat”, colaborând cu marii maeștri ai muzicii precum Florin Bogardo, Margareta Pâslaru sau compozitorul Horia Moculescu.

Cu toate acestea, Puica Igiroșanu și-a dat seama că chemarea ei nu era în lumina reflectoarelor, ci în slujba lui Dumnezeu. Inspirată de credința sa, a renunțat la lumina scenei și s-a dedicat vieții monahale. Avându-l drept duhovnic pe Părintele Arsenie Papacioc, o prezență marcantă în teologia românească, Maica Anastasia a găsit în credința sa calea spre pace și înțelegere.

După șapte ani petrecuți într-o mănăstire din Franța, Puica Igiroșanu a găsit liniștea la Mânăstirea Nera, aproape de pitorescul sat Sasca Montană. Acolo, a fost binecuvântată cu numele de Anastasia („Înviere”, în limba greacă).

Iată că maica Anastasia a fost chemată la cei drepți la începutul Săptămânii Mari. Trupul ei va fi adus la Biserica Hospice-ului Sf. Irina din Voluntari, urmând ca slujba de înmormântare să aibă loc, cel mai probabil, joi, la Mănăstirea Nera. Dumnezeu să o odihnească cu cei drepți, să punem un gând bun pentru drumul sufletului său spre Lumină!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii