Sari la conținut
Prima pagină » Mihai Neșu: „Când ajungem să fim prieteni cu Hristos, reușim să iubim la un nivel corect și pe cei din jurul nostru”

Mihai Neșu: „Când ajungem să fim prieteni cu Hristos, reușim să iubim la un nivel corect și pe cei din jurul nostru”

„Mă strădui să devină Hristos cel mai bun prieten al meu. Am observat din această experiență de 11 ani că sunt momente în care niciun om nu te poate ajuta, chiar dacă există, care ar vrea să te ajute. Sunt momente în care nimeni nu poate să intre acolo în sufletul tău, să te ajute, doar Hristos poate, fiindcă e o taină nevăzută și lucrează Duhul Sfânt”, a spus Mihai Neșu tinerilor adunați în Sala Sporturilor din Cluj-Napoca.

„Am ajuns la concluzia că e cel mai de folos să fim prieteni cu Hristos. N-am reușit spre rușinea mea să ajung la nivelul la care-mi doresc, dar cred că atunci când ajungem să fim prieteni cu Hristos reușim să iubim la un nivel corect și pe cei din jurul nostru”.

Fostul sportiv de la Steaua a vorbit despre viața de sportiv și despre cum căutările lui de după accident l-au dus la Hristos unde a găsit bucurie și sens, ulterior botezându-se.

„Viața de sportiv este foarte frumoasă și îți aduce bucurie. Dar este o viață destul de grea, necesită multe sacrificii pe care eu le-am făcut cu drag, dar după accident am descoperit o altă lume, în care poți să aduci folos oamenilor și prin alte lucruri. Bineînțeles, chiar dacă și în calitate de sportiv aduci bucurie oamenilor. Mă bucur chiar și acum de notorietatea de fotbalist. Dar simt că prin alte lucruri și prin ajutor mereu ai o bucurie și mulțumire mult mai mare decât toate performanțele pe care le-ai avea ca sportiv”, a concluzionat Mihai Neșu.

Mihai Neșu a spus tinerilor că indiferent pe ce cale mergem, chemându-l pe Hristos alături vom avea ajutor în momentele de cumpănă: „Sfatul general e să ne apropiem de Hristos, de biserică, să avem un duhovnic, care să ne ajute prin harul lui Dumnezeu să depășim momentele grele. Sunt momente în viața noastră când avem o răscruce de drumuri și nu știm ce să facem; avem tot felul de simțăminte în sufletul nostru, unde doar Dumnezeu poate să vindece. El practic e vindecătorul sufletelor noastre”, s-a adresat Neșu celor care simt greutățile vieții.

Mihai Neșu s-a dedicat după accident ajutorării copiilor care sunt în situația sa de paralizie ridicând centrul medical Sf Nectarie la Oradea. În momentul de față sportivul încearcă să extindă activitatea centrului și spre ajutorarea adulților, cei care vor să ajute pot să o facă prin Fundația Mihai Neșu.

La întâlnire a fost prezent și ÎPS Andrei care a mărturisit bucuria de a vedea atâția tineri prezenți: „Sufletul mi se umple de bucurie când văd atâția tineri în rugăciune. Sfântul Apostol Pavel spune: ‘Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale și te fă exemplu celor din jur cu cuvântul, cu credința, cu fapta, cu iubirea‘. Adică toate aceste virtuți pun în evidență o viață de tânăr trăită așa cum trebuie!…

E de mare folos întâlnirea dintre tinerii noștri, care sunt viitorul României și, de ce nu, al lumii întregi. E foarte important ca tinerii să-l aibă pe Dumnezeu în suflet. Alta este dispoziția lor interioară înspre a face ceea ce este de făcut… Să dea Dumnezeu să întemeieze familii puternice. Și țara are nevoie de oameni cuminți. Chiar și lumea are nevoie de oameni cuminți!” a încheiat părintele mitropolit.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Mihai Neșu: „Când ajungem să fim prieteni cu Hristos, reușim să iubim la un nivel corect și pe cei din jurul nostru””

  1. Mama mea e paralizta , hemiplagie, as dori un pat de paralizati, vechi dar ch roate sa o pot deplasa pina in curte. Com Gradinile, sat ARVATEASCA, str Pietrisului n 16. Jud Olt. Popa DOMNICA. Doamne ajuta. Amin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii