Sari la conținut
Prima pagină » Daniel Buzdugan: „La mulți ani, Bisericii!”

Daniel Buzdugan: „La mulți ani, Bisericii!”

„Azi de Rusalii spunem La mulți ani, Bisericii, În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, Amin!” a scris Daniel Buzdugan, făcând referire la sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh.

,,Biserica este maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbii şi unitatea etnică a poporului, ea care domneşte puternică dincolo de graniţele noastre şi e azilul de mântuire naţională în ţări unde românul nu are stat” a mai scris omul de radio, citând din Mihai Eminescu.

,,Biserica răsăriteană e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre. Ea a stabilit şi a unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil, încât suntem singurul popor fără dialecte propriu-zise; ea ne-a ferit în mod egal de înghiţirea printre poloni, unguri, tătari şi turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare şi singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre…

Azi de Rusalii, după ce Duhul Sfânt avea să se pogoare peste apostoli în chip de limbi de foc, comunitatea ucenicilor lui Hristos devine Biserică. Adică adunarea tuturor celor aleși din lume care cred în Sfânta Treime, sunt botezați și se împărtășesc cu aceleași Sfinte Taine ale lui Hristos, prin lucrarea și datorită prezenței Duhului Sfânt în ea.” a încheiat Daniel Buzdugan.

La mulți ani de ziua creștinilor, ziua de naștere a Bisericii! La mulți ani vouă, celor ce iubiți Cuvântul!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii