Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Teodosie: „Statul are datoria să ne unească, nu să ne dezbine!”

ÎPS Teodosie: „Statul are datoria să ne unească, nu să ne dezbine!”

„Pe cel ce vine la mine nu-l voi da afară”, a răspuns ÎPS Teodosie unui reporter Antena 3 legat de impunerea certificatul verde la intrarea în biserici.

„Este cu totul nepotrivit, pentru că se amestecă lucrurile atât de mult. Certificatul verde este dat politico-administrativ, emis de stat care nu are dreptul să se amestece în autonomia bisericii. A condiționa pe Dumnezeu de un astfel act, înseamnă a așeza certificatul deasupra lui Dumnezeu.
Când un stat vrea să stăpânească cele lui Dumnezeu e semnul limpede că începe statul totalitar. Dați Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu.

Biserica este a lui Dumnezeu. Îl are cap pe Isus Hristos, nu un prim ministru, nu un preşedinte. Grija faţă de suflet de a cărui stare se ocupă tainele bisericii nu poate fi condiționată de un act administrativ, al unei entităţi vremelnice. În plus, să ne amintim că acest act a pornit ca o necesitate privind stric tranzitul internațional. Unde s-a ajuns?

Aceeași entitate europeană care cere obligativitatea acestui act a emis recomandarea de a da uitării cuvântul Crăciun. Atunci la ce să mă gândesc? Văd că acum vaccinul este limpede că nu mai ţine de competența domeniului sanitar. În acest sens, poziția bisericii a fost clar exprimată de părintele patriarh. Este o opțiune a fiecărei persoane în colaborare cu medicul. Nu biserica hotăraște dacă s-a vaccinat sau nu cineva „, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

„Eu îi voi primi pe toţi. „Pe cel ce vine la mine nu-l voi da afară”, spune Mântuitorul. Cel care conduce Biserica este Mântuitorul Isus Hristos. Acesta este un abuz, o imixtiune în treburile bisericii. Nu trebuie să împărțim lumea în vaccinaţi şi nevaccinaţi. E prea mare această tendință de dezbinare. Statul are datoria să ne unească, nu să ne dezbine.

Aş dori ca politicienii cu oamenii de administraţie şi alții din ţara asta să nu se împotrivească lui Dumnezeu. Este un abuz, o îndrăzneală prea mare. Mi-e milă de ei că Dumnezeu nu se lasă batjocorit, când atâția oameni îl caută pe Dumnezeu.

Şi mie mi se plâng oamenii. Trebuie să avem în toate o prudență, o logică, un discernământ”, a conchis ÎPS Teodosie la Antena 3.

În urma întâlnirii de astăzi dintre autorități și culte, concluzia a fost: „Accesul într-un spațiu sacru nu poate fi condiționat de certificatul verde.”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii