Sari la conținut
Prima pagină » Înmormântarea în vremea coronavirusului

Înmormântarea în vremea coronavirusului

În condițiile de izolare din România, despărțirea de cei dragi este și mai dureroasă.

Părintele Petru Marcel Suciu povestește într-o postare un asemenea caz: „Bolnav în vârstă de 81 de ani, având multe comorbiditati. Face febră, diaree. Este internat. Spital în carantină, odată internat, familia nu-l mai vede. După câteva zile bătrânul e internat pe ATI, intubat. Familia află că bolnavul are.. (coronavirusul, n.r.). Test pozitiv. După încă câteva zile, moare. Familia (fiul) chemată pentru identificare, băgat în sac, gol, apoi in sicriu și pus capac, bătut în cuie. Familia mă contactează pentru slujbă. Când am ajuns in cimitir, mortul era deja în groapă și avea un rând de var și de pământ peste. Cică astea-s regulile. Durere și frustrare din partea familiei. Ciudățenii liturgice din partea noastră. Dumnezeu să aibă milă de cei ce răposeaza in vremea asta…”

Conform protocolului MAI, doar două persoane au voie să îl vadă pe cel trecut la Domnul. Poate soția și copilul. Dar ceilalți copii, nepoți, apropiați?

În cazul unei înmormântări fără a fi vorba despre coronavirus protocolul permite opt persoane la procesiune. Dar în Bucovina a trecut la Domnul o mamă cu mai mult de zece copii. Ar fi fost sfâșietor ca doar o parte dintre ei să o conducă pe ultimul drum, chiar dacă toți o poartă în rugăciune.

Din fericire România mai are omenie  (uneori), autoritățile locale au închis ochii și familia și-a putut plânge în liniște soția și mama.

Dumnezeu să ne ierte pe toți!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *