În Grecia bisericile vor rămâne închise de Sfintele Paști

În Grecia bisericile vor rămâne închise de Sfintele Paști

|
02/04/2020
|
0 comentarii
|

Sfântul Sinod al al Bisericii Ortodoxe din Grecia a anunţat că bisericile elene vor rămâne închise în perioada Paştilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Biserica va transmite slujbele pascale prin radio, tv și internet, membrii Sinodului apelând la înțelegerea credincioșilor, chemând la o participare în rugăciune de acasă.

În Grecia sunt 50 de decese şi 1.415 de persoane infectate cu coronavirus. În acest context guvernul a anulat toate evenimentele religioase din biserici, cu excepţia înmormântărilor. Mănăstirile fac slujbele doar în comunitate închisă. Oamenii pot merge la biserică pentru rugăciune individuală.

90% dintre greci sunt creștini ortodocși iar perioada Sfintelor Paști reprezintă momentul cel mai intens din punct de vedere spiritual în calendarul bisericii, cu slujbe religioase în fiecare zi.

Biserica Ortodoxă a Greciei a desfășurat o campanie de ajutorare a sistemului de sănătate, în valoare aproximativă de 150.000 de euro iar preoții au donat o parte din salariu .

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: