Pr Epifanie: „Copiii sunt ai lui Dumnezeu, sunt mieluşeii Lui şi pe tine te-a pus să-i păzeşti!”

Pr Epifanie: „Copiii sunt ai lui Dumnezeu, sunt mieluşeii Lui şi pe tine te-a pus să-i păzeşti!”

|
10/03/2021
|
0 comentarii
|

O mamă îi spunea părintelui Epifanie cât de neliniştită este pentru copiii ei, nu cumva să păţească ceva sau să li se-ntâmple ceva rău. „Îmi fac o mie de gânduri cu mintea mea.”

Răspunsul părintelui a venit rapid, zguduitor: „Şi cine ţi-a zis că sunt ai tăi copiii? Sunt ai lui Dumnezeu, sunt mieluşeii Lui şi pe tine te-a pus să-i păzeşti!”

Părintele Epifanie Teodoropolos a fost unul dintre cei mai mari duhovnici  din Grecia secolului XX. Părintele fost preot 28 de ani și s-a dăruit total ca duhovnic. Mii de oameni au venit pentru spovedanie și cuvânt la dânsul, fiind călăuziți spre Hristos. Monahi din Athos sau din alte părți mărturisesc faptul că și-au aflat drumul sub epitrahilul părintelui Epifanie.

„Mai bine smerenie în multe păcate, decât mândrie în puține”, spunea părintele „Numai atunci putem afla nădejde în Dumnezeu, cand deznădăjduim complet de noi înșine…. Diavolul ne îmbrâncește spre păcat, dar ultimul da îl spunem noi.

Când ne nedreptățesc oamenii, ne îndreptățește Dumnezeu… Înaintea gândurilor de judecată să punem în poziție de luptă calitățile fraților… Pe oameni să-i primim așa cum sunt și nu cum am vrea să fie.

Vrei să faci pe cineva fericit? Limitează-i dorințele. Vrei să-l faci nefericit? Mărește-i dorintele!”

Părintele și-a luat ca ascultare calea de a predica fără niciun folos material. A refuzat orice indemnizație și a trăit din corecturi, după cuvântul „toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.” A refuzat de mai multe ori numirea de episcop și a trecut la Domnul pe 10 noiembrie 1989.

Pe mormântul său stă scris: „Hristos Iisus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu.” (I Timotei 1, 15)

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: