Dosar penal pentru un creștin ce a îndemnat oamenii să meargă la slujba de Paști

Dosar penal pentru un creștin ce a îndemnat oamenii să meargă la slujba de Paști

|
13/04/2020
|
0 comentarii
|

Poliția din orașul Borșa a întocmit dosar penal pentru un cetățean ce a îndemnat creștinii să meargă la biserică în noaptea de Paști , a informat Instutiția Prefectului Maramureș.

Anunțul a fost postat pe Facebook și spune oamenilor că „nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toți uniți”.

Comunicatul emis de autoritățile din Maramureș spune că: „Poliția orașului Borșa s-a sesizat despre faptul că pe rețelele de socializare a apărut o postare emisă prin care îndemna în scris publicul să participe la slujba de Înviere din data de 19 aprilie a.c., cu mențiunea Nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toți uniți!!! Dă-i mai departe. Postarea a fost publicată și distribuită inclusiv de alte persoane. În urma verificărilor efectuate, a fost identificată persoana care a postat declarația pe propria răspundere atașată și a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Organele abilitate au întocmit dosarul penal nr.472/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Instigare publică faptă prevăzută și pedepsită de Art.368 alin.1 Cod penal”.

În România au fost interzise , prin ordonanță militară, adunările cu caracter religios și participarea la slujba din noaptea de Paști.

Un magistrat din Bacău a atacat în instanță această prevedere și primul termen de judecată este mâine, 14 aprilie 2020.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: