Sari la conținut
Prima pagină » „Domnule Președinte, lăsați credincioșii să participe la slujbe!”

„Domnule Președinte, lăsați credincioșii să participe la slujbe!”

Astăzi la ora 14 președintele Klaus Iohannis a spus că ieșirea din starea de urgență se va face „pas cu pas”, la intervale de aproximativ două săptămâni.

Din păcate însă nu a fost menționat nimic despre biserici, nici dacă se deschid, nici dacă rămân închise. Dacă nu apar clarificări aceasta înseamnă abia după 1 iunie s-ar putea relua slujbele religioase.

Pe de altă parte Președintele a anunțat că din 15 mai vor fi deschise saloanele cosmetice și muzeele, în condiții de distanțare socială.

Astăzi bisericile au fost deschise în Grecia și Cipru. În Croația de sămbătă au început să fie oficiate slujbele religioase.

Și în Germania sunt permise slujbele de duminică și închinarea în biserici după anumite reguli de igienă. Coeficientul de gravitate al pandemiei în România este de 42 în timp de în Germania este 82.

Ucraina, Polonia și Ungaria permit de asemenea slujbele religioase.

Pe adresa Prefecturii din Constanța, dar și către alte Prefecturi, au fost trimise scrisori în care credincioșii cer deschiderea locașurilor de cult.

„Domnule Președinte, lăsați credincioșii să participe organizat afară la slujbele bisericești!” a fost un mesaj preluat dumincă de mii de persoane.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

2 comentarii la „„Domnule Președinte, lăsați credincioșii să participe la slujbe!””

  1. Biserica e locul unde te poti simti ca in Rai si e bine ca bisericile sa fie deschise nu doar in zilele de oficiere a slujbelor.E cu atat mai bine daca sunt deschise NON STOP pentru crestini.Un crestin cu adevarat credincios trebuie sa fie prezent la biserica si ziua si noaptea,iar daca nu poate sa fie prezent cel putin la slujbele din duminici si sarbatori.Asta ne cere Dumnezeu primul lucru.Biserica este locul in care iti reincarci bateriile spirituale ca sa mentii lupta impotriva raului.In biserica nu esti rau cum suntem unii dintre noi in mediul laic,insa in mediul laic e si mai rau

  2. Domnule Presesedinte, va rugam, lasati functionarea bisericilor in mana bisericilor. Un crestin cu adevarat credincios este acela care este prezent la biserica cel putin la slujbele din duminici si sarbatori. Asta este primul lucru pe care ni-l cere ne cere Dumnezeu. Biserica este locul in care ne reincarcam bateriile spirituale ca sa mentinem vie lupta impotriva raului.
    ,

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii