Sari la conținut
Prima pagină » Dan Negru: „Duc flori chiar de ziua Cuvioasei Paraschiva. Pe 14 octombrie, sunt mereu la Iași”

Dan Negru: „Duc flori chiar de ziua Cuvioasei Paraschiva. Pe 14 octombrie, sunt mereu la Iași”

Dan Negru, pentru a participa la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, face rezervări cu câteva luni în avans la unitățile de cazare din Iași. Merge la Iași chiar dacă a mai fost cu altă ocazie în acel an, deoarece în credință este vorba despre o relație de la persoană la persoană:

„Pentru că degeaba întâlnești un om mereu în timpul anului, dacă nu-i duci flori chiar de ziua lui. De asta eu, pe 14 octombrie, sunt mereu la Iași”, spunea acesta anul trecut, într-un mesaj către siteul Doxologia.

Prezentatorul de televiziune a fost pelerin în acest an și în mănăstirile de pe muntele Athos. În diferite interviuri acesta niciodată nu și-a camuflat credința ci a mărturisit franc faptul că a fi creștin și a mărturisi aceasta public ține de normalitate: „Nu cred că a-ți mărturisi credința e un curaj, dimpotrivă, e o normalitate”, a spus omul de media într-un asemenea interviu acordat pentru ziarul online „Știri pe Surse”.

Într-un alt interviu pentru revista VIVA, Dan Negru afirma : „Nu cred în reîncarnare pentru că sunt creștin-ortodox. Cum ar fi să mă reîncarnez în ariciul meu de la buzunar?

VIVA: Ce personaj istoric îți place?
Dan Negru: Îmi place o gașcă de tineri, cool, de vreo 20-30 de ani, care împreună cu boss-ul lor au schimbat definitiv lumea: Iisus și apostolii lui. Mi se par cei mai cool din istorie.”

Dan Negru are maniera sa vie, specifică, de a duce cuvântul Scripturii acolo unde acesta se aude mai rar. Să nu uităm îndemnul evanghelic:

„Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei 10,32)

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

3 comentarii la „Dan Negru: „Duc flori chiar de ziua Cuvioasei Paraschiva. Pe 14 octombrie, sunt mereu la Iași””

  1. Felicitari, Dan Negru a spune ca esti crestin si a demonstra ca faci lucruri ortodoxe este un dar ce l-am primit cu toți la nastere dar mulți il pierd pe drum, in loc sa multumim si sa dam credinta Domnului…..

  2. Felicitări, Dănuț, pentru frumoasa familie și atașamentul față de credință.
    Creștinismul este averea Bisericii în care omul trebuie să înmulțească talantul dăruit de Dumnezeu la însuflețire.
    Sănătate și spor în toate!
    Cu stimă și respect, eleva ta la IMA – Flămânzeanu – Filipoiu Maria

  3. Pingback: Dan Negru: De ce se face bășcălie la tv pe seama pelerinajului de la Iași dar este admirație totală pentru pelerinajele din afară? - Averea Bisericii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii