Dan Negru: „Duc flori chiar de ziua Cuvioasei Paraschiva. Pe 14 octombrie, sunt mereu la Iași”

Dan Negru: „Duc flori chiar de ziua Cuvioasei Paraschiva. Pe 14 octombrie, sunt mereu la Iași”

|
07/10/2021
|
0 comentarii
|

Dan Negru, pentru a participa la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, face rezervări cu câteva luni în avans la unitățile de cazare din Iași. Merge la Iași chiar dacă a mai fost cu altă ocazie în acel an, deoarece în credință este vorba despre o relație de la persoană la persoană:

„Pentru că degeaba întâlnești un om mereu în timpul anului, dacă nu-i duci flori chiar de ziua lui. De asta eu, pe 14 octombrie, sunt mereu la Iași”, spunea acesta anul trecut, într-un mesaj către siteul Doxologia.

Prezentatorul de televiziune a fost pelerin în acest an și în mănăstirile de pe muntele Athos. În diferite interviuri acesta niciodată nu și-a camuflat credința ci a mărturisit franc faptul că a fi creștin și a mărturisi aceasta public ține de normalitate: „Nu cred că a-ți mărturisi credința e un curaj, dimpotrivă, e o normalitate”, a spus omul de media într-un asemenea interviu acordat pentru ziarul online „Știri pe Surse”.

Într-un alt interviu pentru revista VIVA, Dan Negru afirma : „Nu cred în reîncarnare pentru că sunt creștin-ortodox. Cum ar fi să mă reîncarnez în ariciul meu de la buzunar?

VIVA: Ce personaj istoric îți place?
Dan Negru: Îmi place o gașcă de tineri, cool, de vreo 20-30 de ani, care împreună cu boss-ul lor au schimbat definitiv lumea: Iisus și apostolii lui. Mi se par cei mai cool din istorie.”

Dan Negru are maniera sa vie, specifică, de a duce cuvântul Scripturii acolo unde acesta se aude mai rar. Să nu uităm îndemnul evanghelic:

„Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei 10,32)

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: