Credincioșii din Cluj cer Prefecturii redeschiderea bisericilor după 15 mai

Credincioșii din Cluj cer Prefecturii redeschiderea bisericilor după 15 mai

|
09/05/2020
|
0 comentarii
|

Credincioşii din Cluj au cerut Prefecturii redeschiderea bisericilor pentru slujbe religioase începând cu dată de 15 mai. În acest sens ei au trimis solicitări şi au semnat inclusiv petiţii online, conform TVR.

Mai multe sute de petiții au fost depuse și în Constanța, la îndemnul ÎPS Teodosie.

De două luni slujbele în biserici se fac doar de către preoți și dascăli. Reprezentanții Patriarhiei Române au discutat de mai multe ori posibilitatea de se deschide locașurile pentru credincioși dar autoritățile încă nu au permis. În momentul de față există discuții iar premierul Orban a sugerat că luni se va anunța dacă se vor deschid bisericile.

Premierul Ludovic Orban a specificat că , după 15 mai, slujbele se vor oficia în aer liber dar încă nu s-a stabilit o dată exactă.

Săptămâna viitoare vor fi reluate slujbele religioase în Grecia.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: