Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Teodosie: „Să se dea drumul la bisericile noastre!” Petiție către Prefectură

ÎPS Teodosie: „Să se dea drumul la bisericile noastre!” Petiție către Prefectură

ÎPS Teodosie dorește să formuleze o petiție către Prefectura Constanța pentru a fi deschise bisericile. Acesta a spus că în contextul în care societatea iese din izolare, a păstra bisericile închise este blasfemie și nedreptate pentru creștini:

„Dacă vreți să se deschidă (bisericile n.r.) exprimați-vă dorința dumneavostră în scris. Știu că vreți… Eu strig mereu. Și voi face o petiție săptămâna ce vine. Scrieți-ne ca să avem exprimarea dvs. Voi merge cu petițiile dvs, am pregătit o documentare în care (arăt faptul că n.t.) creștinii fără biserică nu își exercită un drept religios înscris în Constituție. Suntem împiedicați cu adevărat. Nu înțeleg această restricție, biserica NU înfectează. Măcar în pridvorul bisericii să fim lăsați!” a spus părintele arhiepiscop.

„Am tăcut pentru că nu am fost întrebat, a fost un dialog urgent doar cu Preafericitul Patriarh. Am susținut (măsurile n.r.) dar ajunge: cum se relaxeză toate, biserica să fie închisă, este o blasfemie! Și este un păcat și o nedreptate care se face frățiilor voastre.

Să se dea drumul la bisericile noastre! Voi cere stăruitor, și în fiecare zi voi cere, dar trebuie să am doleanțele voastre!”, a spus în încheiere ÎPS Teodosie

Cei care doresc să sprijine această inițiativă, sunt rugați să trimită cerereile lor, în formă scrisă, până marți, 5 mai 2020, cu datele personale completate și semnătură olografă.

Adresa de corespondență este: ARHIEPISCOPIA TOMISULUI, Str. Arhiepiscopie nr 23, Constanța, cu specificația „Petiție pentru deschiderea bisericilor”.

Precum am semnalat într-un alt articol, ÎPS Teodosie a cerut deschiderea bisericilor și de Înviere: „Numai bisericile sunt închise, celelalte instituții primesc câte unul, la distanță”.

Credincioșii ortodocși din Georgia, Bulgaria, Rusia, Ucraina și Polonia au participat la slujba de Înviere.

MODIFICARE!!

Întrucât Arhiepiscopia Tomisului nu este Operator de date cu caracter personal, toți cei care doresc redeschiderea bisericilor pentru credincioși pot formula cereri în nume propriu, după cum consideră fiecare, care se trimit pe site-urile oficiale ale Prefecturilor din județul de reședință, secțiunea „Petiții”.

Documentele care au fost deja trimise către Arhiepiscopie, vor fi redirecționate către Instituția Prefectului Județul Constanța.

Hristos a Înviat!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

60 de comentarii la „ÎPS Teodosie: „Să se dea drumul la bisericile noastre!” Petiție către Prefectură”

   1. Avem dreptul la Biserică să fie deschise nu au fost nici pe vremea comunismulu chiar dacă se vorbeşti de un virus… âm cer scuze dar la cumpărături ne ducem ! Cred că şi ân SF Biserică se putea intra màcar pt a aprinde o lumânare şi o scurtă rugăcine , cum se poate intra şi a cumpăra un Ziar ,Țigări,şi alimente.

   1. Doamne ajuta Maicuta Domnului si fiul sau Iisus HRISTOS sfintul parinte Arsene Boca care ma salvat de la 14 zile si mia pus nume de luminita prin parinti mei
    era sa mor numai la 14 zile dupa ce am venit pe lume Mia pus nume de Luminita pe data de 5 mai -serbesc 3 Marii SFINTII SFINTUL Efrem cel Nou ; Sf Mucenita IRINA si Sf Mucenita Fotinia; pe care mi la pus SF. Parinte Arsene Boca Sf Cuvioasa MAICA Paraschiva.SFINTA ICONA PRODROMITA din SFINTUL MUNTE Athos si sfinta Cruce si ICOANA facatoare de MINUNI SIRIANCA Minastrea GHIGHIU.Ajutor CAREA sfinta Biserica TIRGULUI TIRGOVISTE care A plins sf Cuvioasa MAICA Paraschiva am avut tumora pe CRER trebuia sa ma operez-a 3ori dari mam videcat.Prin sfinta Biserica ORTODOXA si sfinte Manastiri la SFINTUL Nectarie de la enghina GRECIA. AM TRECUT PRIN MULTE CUMPENE: FARA CASA DE 13 ANNI BOLNAVA ITALIA 6ANI 4DG GRAVE 3OPERATI. DARI MAM VINDECAT. SI CUM VA SPUNEAM.EU ÎNSEMNEZ ACEASTA PETITIE.LUMINITA VASILIU. JUDETUL DIMBOVITA.

  1. Maria Ghiorghiu
   3 minute ·
   DESCHIDETI SFINTELE BISERICI PENTRU CREDINCIOSI !

   Asta nu este ocrotire dlor politicieni ! Ceea ce faceti domniile voastre, faptul ca nu ne lasati sa ne botezam pruncii asa cum se cuvine,.faptul ca nu ne lasati sa ne cununam in SFANTA BISERICA asa cum se cuvine,faptul ca nu ne lasati sa ne inmormantam asa cum se cuvine,f pe cei dragi care nu mai sunt intre noi, faptul ca nu putem face un PARASTAS pentru cei care nu mai sunt,nu este nicidecum o ocrotire impotriva CORONAVIRUS !!! Va spun eu ce faceti dvs: este Ură impotriva BISERICII CRESTIN ORTODOXE, este ură impotriva CREDINCIOSILOR,este ură impotriva PREA SFINTEI TREIMI si impotriva PRTEA CURATEI FECIOARE MARIA. Si ca sa concluzionez ceea ce dvs faceti impotriva BOR, este o palma data LUI HRISTOS,este o SULITA infipta in coasta LUI HRISTOS ca nu ne lasati sa mergem sa ne inchinam DOMNULUI si sa aprindem o LUMANARE la capataiul celor morti.
   DOMNILOR,am spus-o si-o mai spun:nu va luptati cu DUMNEZEU !!!
   Pe noi ne-ati prigonit si ne prigoniti; ne amenintati cu amenzi usturatoare atat pe noi cat si pe Preoti.
   Dar va spun un lucru: NE USTURA INIMA si SUFLETUL pentru CHINURILE la care IL supuneti in acest moment pe MANTUITORUL LUMII;pe CEL care va veni in ROMANIA SFANT,pentru a JUDECA Vii si Mortii si primii vor fi domniile voastre care ne-ati prigonit si continuati sa ne prigoniti!
   PATIMIRILE DOMNULUI si LACRIMILE Maicii Domnului ne ustura,nu hartiile domniilor voastre!
   Cand ROMANIA va fi pe valatuci,vinovatii veti fi chiar dvs,pentru ceea ce ati facut si faceti in continuare!
   Cu ce va deranjeaza SFANTA BISERICĂ? Oare nu in SFANTA BISERICA ati fost botezati intru NUMELE TATALUI,al FIULUI si al SFANTULUI DUH ? Acum IL PALMUITI si-L rastigniti pe HRISTOS?
   Ne „injunghiati” pe faţă nu pe la spate, oprindu-ne prin inducerea fricii de amenzi extrem de mari si prin amenintarea cu Dosar penal.
   DOMNILOR politicieni,noua ne este frica doar de DOMNUL IISUS HRISTOS ca sa nu-l mâniem si nicidecum de amenintarile domniilor voastre;de panica pe care o creati .Păziti SFINTELE BISERICI de parca ar fi ciumate!!!
   Credeti oare ca oamenii care iubesc pe DUHUL SFANT ,nu vor fi constienti ca trebuie sa pastreze distanta si sa poarte acele masti nenorocite ?Daca le purtam in piata si/n marcheturi fiti siguri ca le vom purta si in BISERICA LUI HRISTOS!
   Dati /ne drumul in BISERICA LUI HRITSOS,nu a domniilor voastre! Dvs,aveti alte cladiri lumesti care tin de mandria si orgoliul fiecaruia dintre cei alesi sau nealesi de popor.
   ROMANIA este GRADINA MAICII DOMNULUI,iar prin ceea ce faceti dvs cu BISERICILE DOMNULUI,o ingenuncheati si mai mult pe MAICA LUI DUMNEZEU,incat Sabie trece prin sufletul si prin inima Sa,asa precum a trecut cand si-a vazut FIUL rastignit pe CRUCE,acum 2000 de ani.
   Iar pe IISUS HRISTOS Cel care va veni in NOUL SĂU IERUSALIM,adica ,in ROMANIA rastignita de dvs, IL biciuiti,Il palmuiti,Il scuipati,Il batjocoriti ,IL adapati cu fiere si otet,cu ura imensa, Îi bateti piroanele in palme si in talpi, apoi strigati la EL,prin inchiderea BISERICILOR SALE:
   „Hai HRISTOASE coboara de pe CRUCE si arata-ne ca tu este DUMNEZEU si OM !”
   Va asigur dragi politicieni,ca HRISTOS DOMNUL nu va intarzia ca sa apară si sa-si salveze POPORUL SĂU ales! Atunci veti da raspuns la JUDECATA SA pentru faptele oribile ale domniilor voastre!
   DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI sa va ierte pentru toate cate faceti impotriva SA si impotriva noastra a credinciosilor, si sa va lumineze mintea;sa fiti adevarati crestini,sa fiti adevarati patrioti !!!
   Un adevarat PATRIOT ,ar inchide tot si toate cele lumesti la nevoie, si niciodata BISERICILE LUI HRISTOS DOMNUL,Caruia I se cuvine toata cinstea,slava si inchinarea,Amin!😢😢😢 Cu durere in suflet si cu râuri de lacrimi,MARIA GHIORGHIU !
   ÎPS Teodosie dorește să formuleze o petiție către Prefectura Constanța pentru a fi deschise bisericile. Acesta a spus că în contextul în care societatea iese din izolare, a păstra bisericile închis…

   AVEREABISERICII.RO
   ÎPS Teodosie: „Să se dea drumul la bisericile noastre!” Petiție către Prefectură
   ÎPS Teodosie dorește să formuleze o petiție către Prefectura Constanța pentru a fi deschise bisericile. Acesta a spus că în contextul în care societatea iese din izolare, a păstra bisericile închis…

  2. Sunt o crestina ortodoxa ,numele meu este Necesim Mariana si impreuna cu toata familia mea ,sotul meu George,copiii mei Alexandru si Paraschiva ,vrem deschiderea bisericilor ,respectarea credintei a slujitorilor ei. Vrem sa mergem in casa Domnului Dumnezeului nostru IISUS HRISTOS unde ne gasim pacea,linistea sufleteasca si sanatatea sufleteasca si trupeasca.Aceasta este credinta noastra si nu o va schimba nimeni nici prin frica nici prin teroare. Bunul Dumnezeu sa ne ajute si sa intareasca tot clerul bisericesc si pe IPS Teodosie pe care l-am cunoscut in aceste conditii care ne-a adus in suflet o speranta si mangaiere deosebita.Sarut mana parinte Teodosie ,rugati-va pentru noi pacatosi sa ne aduca Bunul Dumnezeu pe calea Lui.

   1. Vreau sa se deschida Bisericile…vreau sa merg in casa Domnului meu Iisus Hristos.
    Vreau sa particip la slujba,la Dumnezeiasca Liturghie.

  1. Bisericile nici nu trebuiau inchise… BISERICA ESTE SPITAL DUHOVNICESC si de VINDECAREA TRUPURILOR!!
   Trebuia ca SFANTUL MASLU sa nu lipseasca zilnic din biserici, iar CRESTINII prezenti de la mic la mare!
   Este singura modalitate de SALVARE si IZBANDA!!
   Toata familia dorim DESCHIDEREA SFINTELOR BISERICI!

  2. Subsemnata Vane Sabina Elena, născută la data de 05-08-1983,cu domiciliul in comuna Frumoasa,sat Pauleasca,jud TR,cer deschiderea Bisericilor ortodoxe.Este nefiresc sa că locul unde Dumnezeu stă,și ne așteaptă la rugăciune sa fie închis.Biserica este Casa lui Dumnezeu,iar aici suntem feriți de orice rău și virus.Cum sa lase restul instituțiilor deschise și să închidă Biserica,locul de care avem cea mai mare nevoie,in orice moment?

 1. Deschideți ușile bisericilor,trupurile noastre trebuie sa ajungă acolo unde sufletele ne sunt deja:in sfânta biserica,la sfânta Liturghie!
  Amin.

  1. Cer deschiderea bisericilor pt. că la Sf. Liturghie sa fie prezenți și oameni și să se închine Lui llsus Hristos Fiul lui Dumnezeu . De Sfintele Paști coroana Mântuitorului a avut mai multi spini ca niciodată iar piroanele au fost bătute mult mai adânci și sabia înfiptă în inima a fost mult mai ascuțită din cauza nepăsării noastre .

  1. Doresc deschiderea bisericilor!!!!!! De cand lumea si pamantul nu sa pomenit ca bisericile sa fie inchise!!! Nici Ceausescu la cat de tiran lau crezut unii nu a facut asa ceva!!! Ceausescu a iubit Romania!!!! Deschideti bisericile!!!!

 2. Nu mi se pare normsl ce faceti sa instigsti osmenii sa se inbolnaveasca.Oare nu mai puteti astepta sa treaca?Dumnezeu e peste tot nu numai la biserica.

 3. Sa se deschida Casa Domnului fara ia suntem pierduti .Doamne nu-i lasa sa faca din noi ce vor😥
  Doamne ai mila de noi 🙏🙏

 4. Slujbele religioase si Sfintele Taine sunt un mijloc de sanatate sufleteasca si trupeasca a credinciosilor PREZENTI in BISERICA.Dorim deci ,cât mai degrabă,redeschiderea bisericilor!

 5. Da pentru deschiderea Bisericilor. De Paști am dovedit că suntem civilizați și în conformitate cu prevederile legale. Nu încălcați drepturile omului la credință.

 6. Azi, după-amiază, Facebook a șters postările de pe Pagina oficială a Arhiepiscopiei Tomisului în care IPS Teodosie făcea apel la credincioși să trimită cereri pentru deschiderea Bisericilor.

  Pentru cei care doresc să completeze cererea , IPS Teodosie a spus că pot scrie și o cerere de mână pe care să o pozeze și să o trimită până marți seară la adresa de e-mail a Arhiepiscopiei Tomisului comunicare@arhieoiscopiatomisului.ro

  Modelul de cerere care trebuie completat cu datele dvs. este :

  Cerere

  Subsemnatul /a …….., dimiciliat/ă în …….., identifucst/ă cu BU/CI Seria….., NR. …., de religie creștin ortodoxă, în temeiul Art. 29 din Constituția României privind drepturile constituționale care garantează exprimarea convingerilor religioase, solicit deschiderea locașurilor de cult pentru a putea participa la cultul divin public al Bisericii Ortodoxe Române .

  Data……. Semnătura ………….

  Doamne ajută !

 7. Vreau ca bisericile sa fie dechise! Intradevar, crestinul, e crestin oriunde, dar, una este rugaciunea in casa Domnului, iar alta este rugaciunea facuta la tine acasa unde iti distrage atentia orice lucru. Vreau ca bisericile sa fie deschise, decoarece, niciun medicament nu poate fi mai puternic decat, dragostea si mila Domnului. Vreau ca bisericile sa fie deschise, fiindca, Domnul ne cheama la El! Vreau ca bisericile sa fie deschise, deoarece, asa cum magazinele si alte fabrici sunt deschise si persoanele au acces la ele, asa cum in magazine se poate intra, cu grija, consider ca si in casa Domnului se poate intra, fiindca El are grija de fiecare! Consider ca biserica, este locul unde ne putem vindeca, nu infecta! Domnul sa va binecuvinteze! Amin! 🙏

 8. Va rugam sa deschideti bisericile.
  Biserica este spitalului sufletului famililor de credinciosi, pentru noi este o necesitate, cu tot respectul pentru cine vrea sa ne protejeze de aceasta boala, vom respecta regulile prevazute de lege. Multumim!

 9. Susțin deschiderea biserici, casa Domnului Dumnezeu. Credința și biserica nimeni nu o poate lua prin niciun mijloc satanist. Nu aveți voie sa ne interziceți sa întram în biserica. Dumnezeu este cu noi. Dacă nu deschideți voi biserica o vom deschide noi. Doamne ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii