Sari la conținut
Prima pagină » Connect-R: „Toți luptăm cu aceleași tentații. Nu confundați Ortodoxia cu cei ce slujesc ortodoxiei!”

Connect-R: „Toți luptăm cu aceleași tentații. Nu confundați Ortodoxia cu cei ce slujesc ortodoxiei!”

„Se tot vorbește despre cazul părintelui Visarion Alexa… Ideea e că trebuie să înțelegem că tentația a lucrat prin noi toți, inclusiv prin femeie, încă de la începuturi, vedem cazul Evei…

Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți: sunt oameni ca și noi, se hrănesc cu glicocen, hidrogen și oxigen. Toți luptăm cu aceleași duhuri, aceleași tentații, toți suntem supuși greșelii. Și nu e despre ce ni se întâmplă în viața asta ci despre cum reacționăm la ce ni se întâmplă”, a spus ieri Connect-R într-un material video.

„Să nu uităm că toți suntem Unul. Nu vreau să fiu părtinitor, să iau apărarea cuiva. Justiția până la umră va stabili cine este vitcimă, cine este îndreptățit, cine va fi judecat, și așa mai departe. Dar este important ca noi să avem dragoste.

Cât despre Ortodoxie iarăși trebuie să știm că în capul ortodoxiei (Bisericii, n.red.) nu stă niciun preot, niciun prelat, niciun arhiepiscop, ci stă însuși Hristos. Nu confundați omaneii care slujesc cu învățătura în care de altfel însuși Hristos spune, acuzându-i pe preoții farisei : Să nu faceți ce fac ei, să faceți ce vă spun ei.

Nu confundați Ortodoxia cu cei ce slujesc ortodoxiei. De altfel este puțin ciudat cum la prima greșeală a unui preot condamnăm ortodoxia! Nu are nici cea mai mică legătură, asta ar însemna să anulăm toată viața sfinților, Sfinților Închisorilor, pornind cu Valeriu Gafencu, cu Bartolomeu Anania, Arsenie Papacioc și așa mai departe,  să anulăm tot ce au făcut ei și viețile lor sfinte doar pentru greșeala unui preot de mir!

Ortodoxia este cu totul altceva, învățătura este cu totul altceva, important este ca noi să avem dragoste, să fim toleranți. Și, bineînțeles, să se facă dreptate. Dar repet nu confundați ortodoxia cu omul care este supus greșelii.

Nu uitați să vă iubiți, să fiți prezenți aici, acum!” a lansat în final un îndemn artistul.

Ștefan Relu Mihalache, cunoscut în lumea muzicii românești sub numele Connect-R, a mai luat atitudine în trecut pentru susținerea orei de religie în școală, de asemenea a povestit în primăvară cum  rugăciunea fetiței lui l-a ajutat să afle de ce suferea și să ajungă la un tratament adecvat.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Connect-R: „Toți luptăm cu aceleași tentații. Nu confundați Ortodoxia cu cei ce slujesc ortodoxiei!””

  1. sunt bucuros sa cunosc , chiar de la distanta astfel de oameni , astfel de oameni … eu ii numesc ,, ortodocsi practicanti ” .

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii