O ucraineancă refugiată la mănăstirea Văratec s-a botezat înainte de Înviere

O ucraineancă refugiată la mănăstirea Văratec s-a botezat înainte de Înviere

|
27/04/2022
|
0 comentarii
|

O ucraineancă atee în vârstă de 42 de ani, refugiată la Mănăstirea Văratec, s-a convertit la Ortodoxie și a fost botezată în Sâmbăta Mare.
Inna Zacharova s-a născut pe 19 noiembrie 1979, în Cernăuți într-o familie atee. Soțul a decedat în urmă cu doi ani, din cauza unui infarct, lăsând-o pe Inna să crească unicul lor copil, Maxim, acum, în varstă de 13 ani.
Cu toate că ea nu a fost botezată de părinți, și-a dorit ca fiul ei să fie botezat de cea mai bună prietenă din copilărie, Anna Pownal, și ea creștină ortodoxă, acum stabilită și căsătorita în Olanda..
Refugiată la Mănăstirea Varatec, a fost primită cu multă dragoste de maici care le-au oferit tot ce era necesar pentru alinare sufletească și trupească. Rugăciunile din perioada Postului Mare și liniștea duhovnicească a mănăstirii au determinat-o pe Inna să își dorească să se boteze.
Slujba Sfântului Botez a fost săvârșită la Parohia Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Humuleștii Noi.
„Așa arată o filă de jurnal din refugiu.. O filă de jurnal care ne amintește tuturor, parcă, de catehumenii de odinioară, îmbrăcați în veșmântul alb al Luminii, așteptând Botezul din ziua Paștilor… Hristos a Înviat!”, a spus maica Iosefina.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: