Sari la conținut
Prima pagină » Un tânăr britanic din Marina Regală s-a botezat ortodox. „Nu a mai amânat nicio clipă unirea cu Hristos!”

Un tânăr britanic din Marina Regală s-a botezat ortodox. „Nu a mai amânat nicio clipă unirea cu Hristos!”

Un marinar militar britanic s-a botezat ortodox în ziua de Bobotează, când creștinii ortodocși sărbătoresc Botezul Domnului. Cel care a săvârșit Taina Botezului a fost părintele Ioan Istrati din Constanța. Acesta a povestit cum tânărul Samuel a cerut inisistent intrarea în Biserica Ortodoxă, noul nume al tânărului creștin ortodox fiind John Jordan, în traducere Ioan Iordan, în directă legătură cu sărbătoarea de pe 6 ianuarie.

„Astăzi, de ziua Botezului Mântuitorului, am botezat un tânăr britanic din Marina militară a Majestății Sale. Băiatul are 19 ani și e îndrăgostit de istoria creștinismului. A văzut deviațiile imperialiste sau filosofarde din Apus, aberațiile moderniste, căderea în sectarism și imoralitate, justificarea păcatului, mutilarea eretică a credinței. A studiat. A văzut că Biserica Ortodoxă este Biserica, unicul Trup al lui Hristos, păstrătoarea credinței nealterate 2000 de ani.

S-a pregătit mult pentru această naștere din nou. Așa că în această dimineață, a izbucnit în plâns și a zis: eu nu mai pot trăi nicio clipă fără Hristos. Nu era botezat. Așa că nu a mai amânat nicio clipă unirea cu Hristos. N-am găsit un butoi atât de mare pentru el. Îi spusesem nașei lui să caute o cămașă mare albă, sau un cearșaf. Însă a găsit exact o cămașă lungă până în pământ, perfectă pentru Botez.

A fost un moment de intensă emoție, de cutremur al porților morții din care a ieșit, și de bucurie curată.
L-am întrebat: Samuel, cum te voi numi, John sau Jordan, că azi e Botezul Domnului? A zis: aș vrea și John că e cel mai mare sfânt, și Jordan.

Dumnezeu să te binecuvinteze”, a încheiat părintele Ioan Istrati.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

2 comentarii la „Un tânăr britanic din Marina Regală s-a botezat ortodox. „Nu a mai amânat nicio clipă unirea cu Hristos!””

  1. Foarte frumos sa fie fericit că a acceptat cu dragoste botezul în Isus Hristos Stăpânul NOSTRU aici în viata călătoare pe acest pământ cat si în CER la noi acasă de unde am venit , si ne vom întoarce după ce vom termina această călătorie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii