Sari la conținut
Prima pagină » Starea ÎPS Pimen este staționară, în parametri puțini mai buni. „Avem un gând de nădejde, ÎPS nu a suferit de boli grave”

Starea ÎPS Pimen este staționară, în parametri puțini mai buni. „Avem un gând de nădejde, ÎPS nu a suferit de boli grave”

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a vorbit la Radio Trinitas despre starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen.

Întrebat de starea de sănătate a Arhiepiscopului, Preasfințitul Părinte Damaschin a spus că „momentan starea Înaltpreasfinției Sale este una staționară”.

„A fost o depreciere, acum câteva zile, când s-a impus, așa cum ne-au anunțat medicii, manevra de intubare pentru a ajuta la o funcționare mai bună a plămânilor”. Starea Înaltpreasfinției Sale este una staționară, în parametri puțini mai buni, ventilația este mai bună cu acest nou sistem.

„Avem și așa un gând de nădejde, pentru că Înaltpreasfințitul nu a suferit de boli grave, nu a avut afecțiuni care să-și fi pus amprenta în mod deosebit pe starea de sănătate a Înaltpreasfinției Sale.

Anul trecut, când Părintele Arhiepiscop Pimen a împlinit 90 de ani, el spunea că se simte binecuvântat, că este un om fericit pentru că n-a cunoscut medic la pat. El n-a fost niciodată internat în spital. Doar afecțiuni, așa, sezoniere, sau poate unele minore care vin odată cu vârsta.

Dincolo de toate, este nevoie de multă rugăciune ca Dumnezeu să aibă grijă de Părintele Arhiepiscop Pimen”, a spus PS Damaschin.

„Suntem extrem de recunoscători echipei de medici de la Institutul ‹Matei Balș› pentru profesionalismul, deschiderea, generozitatea și pentru tot efortul pe care-l fac, atât pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen, cât și pentru toți ceilalți care sunt internați acolo”.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii