Slujba Învierii în toată Arhiepiscopia Tomisului. Credincioșii sunt așteptați să se împărtășească

Slujba Învierii în toată Arhiepiscopia Tomisului. Credincioșii sunt așteptați să se împărtășească

|
21/05/2020
|
0 comentarii
|

Arhiepiscopia Tomisului a chemat pe credincioșii din eparhie la o perioadă de trei zile de post și la împărtășire în cadrul unei Liturghii pascale în noapte de 27 mai, când se încheie perioada Paștilor.

Conform comunicatului ÎPS Teodosie, cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului, nu a putut fi slujită în condiții de comuniune deplină între cler și credicioși ca urmare a instituirii stării de urgență.

Drept urmare, la cererea credincioșilor și pentru a repara din acest neajuns, în mod asemănător bisericii Greciei, Arhiepiscopia Tomisului rânduiește ca în ziua de miercuri, 27 mai, când este Odovania (Încheierea) praznicului Învierii Domnului, să se facă Sfânta Liturghie cu același început ca în noaptea Învierii.

Astfel credincioșii se pot împărtăși ca în momentul Liturghiei Învierii și pot duce „la casele lor, Lumina Învierii, ca pe un drum simbolic al urcușului spre Înviere… Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă de Paști de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare.”

Preoții îi va chema pe credincioși să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști iar cei ce se pregătesc pot primi Sfânta Împărtășanie.

Permanența Arhiepiscopiei Tomisului a mai decis de asemenea, având în vedere că nu a fost posibilă pomenirea celor adormiți în cimitire la Paștele Blajinilor, urmare a interzicerii accesului publicului în cimitire, o recuperare a acestei rugăciuni de obște. Astfel în data de joi, 28 mai, „întrucât Înălțarea Domnului este și ziua pomenirii eroilor, preoții pot pomeni în cimitire pe cei adormiți precum la Paștele Blajinilor”.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: