Despre educația creștină a copiilor, cu Sfântul Sofronie

Despre educația creștină a copiilor, cu Sfântul Sofronie

|
28/09/2021
|
0 comentarii
|

„Educația copiilor începe din ziua căsătoriei. Atunci când mama se roagă, când este însărcinată, copilul simte lucrarea rugăciunii. Când soția rămâne însărcinată, nu trebuie ca părinții să se tulbure. Tot ceea ce face mama trebuie să facă cu rugăciune. Să-l închine pe copil atunci când doarme, să se roage atunci când îi dă laptele ei, când îi dă mâncare.

Când copiii sunt mici, trebuie sa existe reguli in casa care, pe masura ce cresc copiii, incet, incet, trebuie miscorate, retrase, pentru ca trebuie data libertate copiilor… Copiii pot sa se simta oarecum plictisiti cand isi traiesc viata in Biserica, dar cel mai important este ca ei sa nu devina atei. Ateismul este chiar mai grav decat pacatul trupesc.

Copiii trebuie să se inspire din dragostea noastră către Hristos și către Dumnezeu.

Tema nu este ca cineva să nască existențe pentru realitatea istorică, ci să nască persoane pentru realitatea supraistorică, pentru a intra in Împărăția lui Dumnezeu.

Să nu folosim cuvântul ”interzis” sau ”nu”, chiar și ca termen de educație. Nu are atât de multă importanță cum ne comportăm în problemele secundare, dacă ei Îl iubesc pe Hristos. Pentru aceasta nu trebuie să le vorbim psihologic sau teologic, într-o limbă de lemn, ci să ne rugăm adânc în inimile noastre. Atunci când părinții au în inima lor harul lui Dumnezeu, copiii simt asta.

Este de preferat să nu se împărtășească copiii cu Trupul și Sângele lui Hristos decât să se împărtășească cu forța, fără să vrea.

Scopul nu este ca pruncul sa fie doar impartasit cu Sfintele Taine, ci sa traiasca intr-o atmosfera de rugaciune in casa.”

Cuvintele au fost rostite de Sfântul Sofronie de la Essex

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: