Sari la conținut
Prima pagină » Și în acest an ÎPS Teodosie a sfințit o cisternă de apă la Constanța. Ceea ce este bine!

Și în acest an ÎPS Teodosie a sfințit o cisternă de apă la Constanța. Ceea ce este bine!

Și în acest an ÎPS Teodosie a sfințit o cisternă de apă la Constanța. Legenda spune că și în acest an Lucian Mândruță și alții vor da ochii peste cap, întrebându-se dacă este creștinism sau vrăjitorie.

Dragii mei, Sfințirea apelor de către preot sau ierarh nu are ca impediment recipientul, faptul că se folosește o cisternă sau mai multe vase mici. Este înnoirea materiei prin lucrarea lui Dumnezeu, preotul este doar intercesor.

„Constituțiile Apostolice” o menționează printre primele sărbători creștine,  alături de Nașterea și de Învierea Domnului. În primele secole cei care doreau să devină creștini primeau Botezul la această dată. Întreaga creație se înnoiește prin slujba de sfințire a apelor, săvârșirea Aghiazmei Mari. Este un act de regenerare cosmică în termenii Genezei.

Faptul că Arhiepiscopul Tomisului îi cheamă pe toți credincioșii să se bucure de această înnoire a firii ține de menirea bisericii, de a da viață.

Aceasta este ortodoxia, puteți să o contestați sau nu, istoric și cultural este de bun simț înțelegerea ei. De 2000 ani, până la sfârșitul veacurilor.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii