Sari la conținut
Prima pagină » La Constanța slujba de „Te Deum” a fost întreruptă dar și-a continuat drumul spre Cer

La Constanța slujba de „Te Deum” a fost întreruptă dar și-a continuat drumul spre Cer

La Constanța, de Ziua Marinei în fiecare an se slujește o slujbă de mulțumire. Ieri deși Bisericii îi fuseseră rezervate în desfășurătorul serbărilor 17 minute pentru slujba de Te-Deum, la ordin politic s-a tăiat microfonul ÎPS Teodosie și practic s-a trecut mai departe, vorbitorul intrând peste rugăciuni și întrerupând slujba.

„Pentru că așa s-a vrut! Pentru că se poate în România! Gândiți-vă cum ar fi arătat asta la Londra, de ziua Marinei regale a Marii Britanii! Sau în orice țară europeană!”, a comentat părintele Miahil Gheorghilaș.

„După tăierea microfonului, ierarhul locului a mai slujit cinci minute, pentru a termina cele ce erau ale lui Dumnezeu! Timp in care următorul interlocutor a ajuns la locul de unde și-a ținut cuvântarea! Timp destul pentru organizatori spre a remedia „problema”, dacă era cu adevărat o imposibilitate de comunicare, după cum au transmis ulterior militarii, printr-un nefericit comunicat… Ca reprezentant al tuturor românilor, trebuie să suporți toate cele ce țin istoria, credința și cultura lor. Căci pe ei îi reprezinți! Nu pe tine, nu pe alții. Vrei sau nu vrei!” a spus părintele referindu-se la prezența diferiților politicieni și președintelui Klaus Johannis la eveniment.

Ne întrebăm ce a deranjat atât de mult, slujba de Te Deum fiind una dintre cele mai mici slujbe de binecuvântare, făcute de exemplu la început de an școlar sau la cumpăna dintre ani, la 12 noaptea? Este practic o rugăciune de mulțumire pentru cele primite și binecuvântare pentru cele ce vor urma.

De ce oare a deranjat? Am simțit din nou acel gol în suflete, ca atunci când din comandă politică am fost lipsiți în 2020 de slujba de Înviere și de a fi împreună la primirea Sfintei Lumini. Din păcate astăzi atenția guvernanților pentru aspectul spiritual este adeseori stimulat doar de contextul electoral.

Slujba ținută de ÎPS Teodosie a fost frumoasă, la înălțimea momentului sărbătoresc. Faptul că organizatorii au tăiat microfoanele, nu l-a împiedicat pe Arhiereu să continue slujba. Rugăciunea de binecuvântare a continuat chiar dacă televiziunile au lăsat într-un con de umbră finalul slujbei. Cuvintele părintelui Arhiereu s-au unit cu cei care le-au urmărit și au mers la cer!

Dumnezeu să ne miluiască pe toți!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii