Raed Arafat: Bisericile nu se vor deschide după 15 mai

Raed Arafat: Bisericile nu se vor deschide după 15 mai

|
07/05/2020
|
0 comentarii
|

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat la un post de televiziune că măsurile de relaxare după 15 mai nu includ și deschiderea bisericilor.

„Bisericile nu vor putea fi deschis din 15 mai. Știu că pentru oamenii credincioși e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val și cu ce măsuri. Dar reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile.
Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri. Știu că există o deschidere la nivelul Patriarhiei să ia măsuri de distanțare, dar nu poți să vii cu măsuri de relaxare brusc. Relaxarea va fi graduală. Cu siguranță se va ajunge și la deschidere”, a declarat Raed Arafat la Antena3.

Din 15 mai, așa cum a anunțat zilele trecute președintele Iohannis, România va intra în starea de alertă, urmând să se deschidă saloanele cosmetice, cabinetele stomatologice și muzeele.

În ultimele zile Patriarhia Română dar și alte culte, asociații sau grupuri de cetățeni au solicitat autorităților ca din 15 mai să se redeschidă lăcașurile de cult.

PS Părinte Iustin a lansat un apel „Nu mai țineți creștinii departe de bisericile lor! Hristos îi așteaptă” iar ÎPS Teodosie a strâns mai multe petiții pentru Prefectura Constanța.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: