Sari la conținut
Prima pagină » PS Ambrozie: Nu poate nimeni să ne spună cum să primim Sfânta Împărtășanie

PS Ambrozie: Nu poate nimeni să ne spună cum să primim Sfânta Împărtășanie

Și în Giurgiu credincioșii au putu merge duminică la Sfânta Liturghie. PS Ambrozie, Episcop al Giurgiului, a vorbit credincioșilor, întorși la biserică două luni de izolare:

„Ne revedem după două luni, două luni în care copiii acestui neam, acestui popor, au fost privați de drepturile lor sufletești, dar mai ales cetățenești.

N-au putut să meargă la biserică, alături de slujitori să se roage, n-au putut să meargă la mormintele părinților, moșilor și strămoșilor lor. Și-au privit morții plecând din casele lor și slujiți doar de preot.

Nebunia a continuat prin ceea ce au făcut politicienii noștri, care au aplicat măsuri doar pentru biserică și pentru credincioși, în timp ce mall-urile nu aveau restricții. Mai mult, cursele aeriene erau libere să plece cu românașii în străinătate, că nu mai puteau țările astea mari să-și culeagă fructele.

Statul în care trăim a arătat că nu are iubire față de popor, și politicienii s-au cocoțat, ca întotdeauna, pe coronavirus”.

Referitor la problema Împărtășaniei părintele episcop a spus că autoritățile nu au dreptul să spună Bisericii ce să facă cu rânduiala Sfintei Liturghii. PS Ambrozie a menționat prezența în istorie a aceleeași Litughii, însoțită de împărtășirea dintr-un Potir, cu aceeași linguriță, și în alte vremuri de epidemie, fără a fi consemnate îmbolnăviri.

„Până unde poate să ajungă nebunia? Avem o Constituție unde se spune că un drept fundamental al nostru este acela că putem să ne exprimăm credința religioasă.

Biserica are tainele ei, credința noastră moștenită de la părinții noștri.

Nu poate nimeni să ne spună cum să facem Sfânta Împărtășanie. Politicienii vor avea pe conștiință bătrânele care nu au putut veni în Săptămâna Mare să-și plângă morții și să-și pomenească copiii și nepoții.

Vor avea pe conștiință oamenii care nu vor mai prinde Paștele viitor. Dar nici nu le pasă, ați văzut cât de lipsiți de empatie…

Acum nu mai crede nimeni în măsurile acestea exagerate.

Omul fără identitate, fără repere, face prostii. Nu știu dacă Oculta, cu tot ce înseamnă acei oameni care nu au cuget ortodox, nu au iubire de neam și de țară, oameni care – prin neoreligii, prin neomarxism, prin ideologii legate de viață, de familie și de sexualitate -, vor să răvășească și să tulbure lumea. Dacă te vei lua după aceștia, vei intra într-un labirint de nu vei mai ieși…”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „PS Ambrozie: Nu poate nimeni să ne spună cum să primim Sfânta Împărtășanie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii