Procesiune cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu

Procesiune cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu

|
08/04/2020
|
0 comentarii
|

Călugării de la Mănăstirea Hadâmbu au scos în procesiune icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului

Monahii au purtat icoana și moaștele și au rostit rugăciuni pentru sănătate și alungarea bolii.

Mănăstirea Hadâmbu datează din secolul al XVII-lea și se află în apropiere de Iași. Boierul Iani Hadâmbu a zidit biserica de aici pe locul unui schit mai vechi, cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae”. Mănăstirea a fost golită de monahi în urma decretului comunist din 1959 dar după 1990 viața monahală a revenit la normal.

De Icoana Maicii Domnului de la Hadâmbu se leagă mai multe mărturisiri ale unor oameni care au primit ajutor și răspuns bun la căutările lor. Icoana datează din 1937.

Un preot din Brașov a fost bolnav, suspect de leucemie. Soția s-a dus la Schitul Hadâmbului cu o parte din veștmântul preoțesc. Ulterior a primit și confirmarea diagnosticului malign. Părintele a purtat cu încredere veșmintele și s-a rugat Maicii Domnului. După doar o săptămână simțindu-se mai bine a refăcut analizele care au infirmat diagnosticul și părintele din Brașov a mers să mulțumească la Mănăstirea Schitul Hadâmbului.

În 2009 o credincioasă din Suceava a venit să se roage pentru că suferea de o gravă leziune a coloanei vertebrale. Urma o operație grea, cu șanse mici de recuperare totală. Mamă a doi copii, s-a rugat fierbinte mai multe zile. Odată ajunsă acasă, femeia s-a internat la Spitalul Municipal din Suceava iar examenele medicale premergatoare operației i-au facut pe medicii chirurgi să descopere uluiți că leziunile coloanei vertebrale dispăruseră în chip de-a dreptul miraculos.

Femeia din Suceava, dar și preotul de la Brașov, vin aproape în fiecare lună la Mănăstirea Schitul Hadâmbului pentru a da slavă Numelui lui Dumnezeu și pentru a mulțumi Prea Sfintei Fecioare Maria.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: