Prim-ministrul Orban: Bisericile rămân închise pentru slujbe

Prim-ministrul Orban: Bisericile rămân închise pentru slujbe

|
15/06/2020
|
0 comentarii
|

Apelul Patriarhiei a rămas fără răspuns iar guvernanții mențin bisericile închise și după 15 iunie.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, duminică seară, spunând că a discutat cu Părintele Patriarh Daniel dar și cu alți lideri ai cultelor și a „explicat” că trebuie precauție: „Le-am spus că vom deschide la un moment dat, că e important pentru oameni, dar această decizie trebuie luată cu precauție maximă și când extinderea virusului e foarte scăzut. La biserică e spațiu închis, în care oamenii stau aproape. Nu poți să te duci cu jandarmii să verifici dacă e respectată distanțarea fizică. E și o chestie de auto-reglementare a Bisericii”.

Patriarhia Română afirmase în urmă cu o săptămână că „revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult este deja deplin justificată și adecvată actualei realități sociale românești.”

Legat de prelungirea stării de alertă, prim-ministrul a declarat, conform Mediafax: „Adoptăm Hotărârea de Guvern privind starea de alertă și toate actele privind starea de alertă. Dacă PSD nu votează, autoritățile rămân fără instrumentele necesare pentru a proteja viețile oamenilor. Decizia de a prelungi starea de alertă nu e una politică, ci științifică”.

Pe de altă parte opoziția a cerut o argumentație mai consistentă pentru prelungirea stării de alertă.

Ludovic Orban a continuat afirmând că nu se poate purta masca în timpul slujirii și de aceea există un risc de contaminare: „Preoții nu pot să oficieze slujba cu masca pe figură. Cei care cântă în cor nu pot cânta cu masca pe figură. Dacă unul e bolnav, poate răspândi virusul. (…) Eu am încredere în biserici că au putere de organizare, dar există acest risc.”

De astăzi sunt eliminate mai multe restricții, astfel încât se deschid mall-urile, a piscinele, sălile de sport.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: