Pr Savatie: „Vom călători în căutarea unei minți frumoase”

Pr Savatie: „Vom călători în căutarea unei minți frumoase”

|
14/04/2021
|
0 comentarii
|

Lumea e tot mai bolnavă. Oamenii și animalele. Copacii și aerul. Mai întîi s-au deteriorat trupurile oamenilor. Tot ce am primit și nu folosim se strică. Trupul e pentru muncă și mișcare. Mintea e pentru gîndire. Modul de viață al omului modern, înghesuit în orașe, purtat în mașini, ridicat cu liftul a făcut ca trupul să fie lipsit de forță și îndemînare.

Este o primă formă de îmbolnăvire care le atrage pe toate celelalte. La fel este și cu mintea – oamenii nu mai gîndesc pentru că totul este clar și dinainte gîndit de alții pentru ei: programul zilei este hotărît și trebuie doar îndeplinit. Mințile se atrofiază ca și trupurile.

Vine vremea cînd o discuție cu un om deștept va fi un mare lux pentru care vom plăti bani. Vom călători în căutarea unei minți frumoase și vom socoti că cea mai mare odihnă este să te odihnești în cuvintele unui om care vorbește cu înțelepciune.

Un cuvânt al părintelui Savatie Baștovoi

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: