Sari la conținut
Prima pagină » O ucraineancă refugiată la mănăstirea Văratec s-a botezat înainte de Înviere

O ucraineancă refugiată la mănăstirea Văratec s-a botezat înainte de Înviere

O ucraineancă atee în vârstă de 42 de ani, refugiată la Mănăstirea Văratec, s-a convertit la Ortodoxie și a fost botezată în Sâmbăta Mare.
Inna Zacharova s-a născut pe 19 noiembrie 1979, în Cernăuți într-o familie atee. Soțul a decedat în urmă cu doi ani, din cauza unui infarct, lăsând-o pe Inna să crească unicul lor copil, Maxim, acum, în varstă de 13 ani.
Cu toate că ea nu a fost botezată de părinți, și-a dorit ca fiul ei să fie botezat de cea mai bună prietenă din copilărie, Anna Pownal, și ea creștină ortodoxă, acum stabilită și căsătorita în Olanda..
Refugiată la Mănăstirea Varatec, a fost primită cu multă dragoste de maici care le-au oferit tot ce era necesar pentru alinare sufletească și trupească. Rugăciunile din perioada Postului Mare și liniștea duhovnicească a mănăstirii au determinat-o pe Inna să își dorească să se boteze.
Slujba Sfântului Botez a fost săvârșită la Parohia Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Humuleștii Noi.
„Așa arată o filă de jurnal din refugiu.. O filă de jurnal care ne amintește tuturor, parcă, de catehumenii de odinioară, îmbrăcați în veșmântul alb al Luminii, așteptând Botezul din ziua Paștilor… Hristos a Înviat!”, a spus maica Iosefina.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii