Sari la conținut
Prima pagină » O fată din Iran își amintește cum viziunea lui Iisus a condus-o de la gânduri de sinucidere la Hristos

O fată din Iran își amintește cum viziunea lui Iisus a condus-o de la gânduri de sinucidere la Hristos

Nikta și-a trăit copilăria timpurie în Teheran, înainte de a se muta în Statele Unite la o vârstă fragedă. Împreună cu sora ei au avut o perioadă rebelă, în ciuda faptului că au crescut într-o gospodărie tradițională. Nu a simțit întotdeauna „dragoste” în copilărie, părinții ei au muncit din greu, dar se certau adesea.

După ce familia s-a mutat în California pentru a căuta o educație mai bună, Nikta a spus că a încercat prima ei țigară la vârsta de 7 ani și a băut alcool în clasa a opta, încurajată de sora ei mai mare. O experiență traumatizantă cu una dintre prietenele surorii ei a determinat-o să bea „tot timpul” în adolescență. De asemenea, a devenit interesată de ideile new-age și a strâns cristale după ce a început să urmeze liceul în California, a declarat tânăra într-un interviu recent pentru The Christian Post.

În anii de facultate, Nikta a început să simtă anxietate și să îi vină gânduri de sinucidere. Mai târziu a fost cuprinsă o depresie mai mare, fiindu-i din ce în ce mai greu să meargă la facultate. Mama a sugerat atunci ca ea și sora ei să călătorească în Iran în vacanța de vară, astfel încât să se poată reconecta cu familia, insistând că o va face să se simtă mai bine.

„Și am spus: „Mamă, mă doare atât de rău de stomac, chiar nu vreau să ies din casă”, și-a amintit Nikta. „Nu vreau să merg. Chiar nu am vrut să merg”. Dar nu știa că până la urmă călătoria o va apropia de Dumnezeu.

În ciuda obiecțiilor ei, mama a trimis-o oricum în Iran. Într-o noapte din acea vară însă, în timp ce zăcea în dormitorul mătușii ei, încă tulburată de anxietate, Nikta a spus că a văzut o viziune a lui Iisus. Avea părul lung și închis la culoare și o haină lungă, albastră. Iisus stătea într-o biserică veche de lemn, cu vitralii.

„Și El s-a uitat la mine și mi-a spus: Urmează-mă”, a spus ea. „Nu l-am putut auzi auzind spunând Urmează-mă, dar știu că El a spus asta.”

Dimineața Nikta a căutat o poză cu Iisus pe internet. Și spre surprinderea ei, imaginea pe care a găsit-o prima dată era apropiată de ceea ce văzuse în viziunea ei. „Și așa am început imediat să mă gândesc: Trebuie să devin creștină pentru că tocmai l-am văzut pe Iisus”, a spus ea către reporterul de la The Christian Post. „Întrebarea mea era însă Ce este creștinismul?

Nikta a povestit bunicului ei despre viziunea ei și gândul de a deveni creștină dar reacția a fost negativă. Când s-a întors în California, Nikta a început să meargă la biserică împreună cu prietenul ei și a descoperit că, cu cât se ruga mai mult, cu atât îl simțea pe Dumnezeu mai aproape. Dar când părinții ei au aflat, aceștia au fost reticenți și Nikta s-a simțit renegată. Mai ales tatăl a fost violent și ea s-a speriat, cunoscând povești despre tați musulmani care și-au decapitat fiicele pentru că au devenit creștine. 

Nikta a fugit atunci de acasă și a rămas la familia iubitului ei. Atunci a avut viziunea a trei îngeri călătorind cu ea, ceea ce a liniștit-o, ea se tot ruga lui Dumnezeu pentru mângâiere. 

Anii au trecut și fata a absolvit facultatea din California. Ea și soțul ei au părăsit statul la câțiva ani după căsătorie iar locația a fost omisă în interviu din motive de confidențialitate. Nikta a restabilit în cele din urmă relația cu familia ei și chiar au venit la nunta ei. 

„Îmi amintesc că Dumnezeu mi-a vorbit a doua zi după ce s-a întâmplat întregul abuz și mi-a spus să-i iert”, a spus ea. La început s-au întâlnit cu familia doar în public dar, de-a lungul timpului, Nikta s-a simțit liniștită și crede că rugăciunea ei a fost ascultată, aceștia acum acceptă „fructele vieții ei”, tatăl este apropiat de ea.

Mărturisirea făcută de Nikta despre visul avut nu este unică,  conform The Christian Post. Astfel un convertit din Palestina a povestit în 2017 cum a văzut pe Iisus într-un vis sau viziune: „Am văzut o față albă și am auzit o voce: Urmează-Mă. Nimic mai mult. Dar a fost suficient. Am luat decizia de a-L urma”, a spus el.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii