Sari la conținut
Prima pagină » Nouă mănăstire ortodoxă în Kenya

Nouă mănăstire ortodoxă în Kenya

În localitatea Nyeri din Kenya a fost înfiinţat un schit cu hramul Sfintei Ana, conform Orthochristian.

Schitul face parte din Eparhia ortodoxă de Nyeri şi Muntele Kenya ce ține de Patriarhia Alexandriei.

Deschiderea oficială a aşezământului monahal a avut loc în data de 19 noiembrie. Episcopul Neofit de Nyeri a mulţumit maicii Ioana de la schitul american Sfântul Arhanghel Mihail din Missouri, care s-a ocupat de organizarea mănăstirii în timpul şederii sale de două luni în Kenya.

Părintele episcop a spus că sunt așteptate măicuțele originare din Kenya ce sunt aflate în obştea unor mănăstiri elene: „Mă rog lui Dumnezeu ca ele să se întoarcă într-o zi în Kenya şi să contribuie la renaşterea monahismului în Eparhia de Nyeri”

Kenya este o țara aflata in estul Africii, între Etiopia, Uganda, Sudan si Tanzania, cu capitala la Nairobi. Aici locuiesc peste 49 de milioane de oameni.

Populația este în procent de 83% creștină. Biserica Ortodoxă din Kenya se bucură de cea mai mare comunitate de creștini ortodocși din Africa, peste un milion de credincioși.

În mod independent dar convergent, grupuri diferite din estul şi din vestul Africii, au descoperit vechile izvoare ale creștinismului. În momentul de față există comuntății ortodoxe importante în jurul Lacului Victoria, în Uganda, Kenya sau Tanzania. Natalitatea mare (o medie de șase copii/mamă) și noile convertiri fac ca la o slujbă a Botezului să fie zeci, sute de neofiți.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii