Sari la conținut
Prima pagină » Muntele Athos a fost vizitat de peste 250.000 de pelerini

Muntele Athos a fost vizitat de peste 250.000 de pelerini

Deși este o peninsulă, în Sfântul Munte Athos se poate ajunge doar pe calea apei, regiunea autonomă monastică fiind despărțită de Grecia de o zonă de graniță.

„Mai mult de 250.000 de pelerini merg anual în Sfântul Munte. Vizitele sârbilor, românilor și bulgarilor au contribuit la creșterea fluxului de pelerini ”, a declarat Riginos Tsanos, directorul companiei de transport maritim Agioritikes Grammes.

Numărul de pelerini este în continuă creștere iar compania de transport a lansat o nouă ambarcațiune pentru a putea transporta pelerinii către mănăstirile atonite informează Orthochristian.

Statul monastic are capitala la Kareia, în greacă Καρυές și își trage numele de la un munte situat în extremitatea sudică a peninsulei, înalt de 2.033 metri. Peninsula adăpostește 20 de mănăstiri, 12 schituri și mai multe chilii călugărești ortodoxe, în care trăiesc aproape 2.000 de monahi.

Daniel Buzdugan, Mihai Morar, Smiley sau Mihai Neșu sunt doar câteva dintre personalitățile din România ce au devenit pelerini pe cărările Athosului în ultimul timp.

 

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii