Sari la conținut
Prima pagină » Pelerini la Muntele Athos: Mihai Morar și Daniel Buzdugan

Pelerini la Muntele Athos: Mihai Morar și Daniel Buzdugan

Cei doi prezentatori de la RadioZU, Mihai Morar și Daniel Buzdugan, sunt în aceste zile pelerini pe cărările Muntelui Athos. În această dimineață Mihai Morar a postat pe pagina sa mesajul „Eὐλογία. Evlogia! #binecuvântare” însoțit de o frumoasă fotografie de pe coasta estică a peninsulei, din apropierea Mănăstirii Vatopedu,

Muntele Athos este o regiune autonomă din Peninsula Halkidiki, de fapt al treilea braț al peninsulei, unde se află 20 de mănăstiri ortodoxe medievale și mai multe schituri și chilii populate de aproximativ 2000 de călugări. Muntele Athos este accesibil pentru pelerini numai cu feribotul, după primirea unei vize de intrare de la stareții atoniți, viză numită Diamonitirion.

Actorul Daniel Buzdugan merge adeseori în republica monahală unde găsește o oază de linişte sufletească, după cum spune dânsul. Invitat în emisiunea Florentinei Fântânaru, după a treia călătorie la Athos, acesta a mărturisit: „Creează dependenţă! La un moment dat, când am ieşit de acolo, aveam senzaţia că dacă m-aş fi putut conecta la o maşină, aveam energie să îi dau curent!”

Într-o altă emisiune moderată de Mihai Morar, el se confesa: „În om există mai multe etape. Este şi nevoia de divinitate, de spiritualitate. Dorul de a intra în altă lume şi din cauza unori necazuri. Acestea vin în viaţa omului pentru că aşa e viaţa. Apar spre îndreptarea omului. (…) Am fost la un preot care mi-a spus mai tot despre viaţa mea. La Muntele Athos am fost de trei ori, în ultimii cinci ani. Liniştea de acolo, oamenii ăia care nu te cunosc şi te tratează ca pe un egal, ca pe un om oarecare… Anul acesta  am descoperit, cu mândrie, cam peste tot, în toate mănăstirile la care am fost, mănăstiri vechi, de sute de ani, stema Moldovei. Cam toate au fost ridicate de domnitori ai Moldovei…”

Un alt pelerin ce își regăsește pacea sufletească la Muntele Athos este Smiley. „Este un loc special, pe care orice bărbat ar trebui să-l viziteze. Merg când simt nevoia să mă liniștesc și să stau de vorbă cu Dumnezeu.  Ai cu cine să te sfătuiești.  Sunt niște părinți acolo care au o viață duhovnicească reală”, a povestit Smiley după a patra sa călătorie.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Pelerini la Muntele Athos: Mihai Morar și Daniel Buzdugan”

  1. Fotografia este făcută la intrarea in Mănăstirea Pantokrator, o Mânăstire superba a Athosului, pe coasta estica într-adevăr.

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii