Ministrul Sănătății: Bisericile nu se deschid pe 15 iunie pentru slujbe

Ministrul Sănătății: Bisericile nu se deschid pe 15 iunie pentru slujbe

|
11/06/2020
|
0 comentarii
|

Ministrul Sănătății a declarat miercuri seară, în legătură cu măsurile din 15 iunie, că reluarea slujbelor în lăcașurile de cult nu este luată în calcul deocamdată.

România rămâne singura țară din regiune care nu permite efectuarea slujbelor religioase în biserici. Coeficientul de gravitate al pandemiei este de 71 (victime/ 1 milion de persoane), mai mic față de 353 în Olanda, 564 în Italia, 106 în Germania sau 75 în Austria. În aceste țări slujbele în locașurile de cult sunt permise, adaptat la condițiile de igienă și distanțare socială.

Pe de altă parte Georgia sau Bulgaria nu au sistat în timpul pandemiei slujbele în biserici și nici nu s-au confruntat cu o creștere a cazurilor.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fără restaurante și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane și va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor și grădinițelor private.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: