Kanye West - un rapper american în căutarea lui Hristos

Kanye West – un rapper american în căutarea lui Hristos

|
14/01/2020
|
1 comentariu
|

Ultimul album al rapperului Kanye West, un rege al culturii pop americane, se numește „Jesus Is King” și a fost lansat pe 25 octombrie. Este practic primul album după ce acesta a mărturisit public, succesiv, credința sa în Hristos, faptul că întoarcerea s-a la credință a însemnat o nouă viață și „salvarea” dintr-o robie spirituală.

Cei care au ascultat Kanye de-a lungul anilor erau obișnuiți cu un vers profan, adeseori cu tente sexuale, schimbarea a fost radicală. Ultimele lui concerte ne arată însă că în mare parte fanii l-au urmat pe Kanye.

Pe Twitter acesta a spus că este un nou drum, locul lui „Old Kanye” a fost luat de „New Kanye”. Rapperul nu va mai interpreta vechile sale piese, mai ales cele care nu mai rezonează cu noua sa viață. Interpelat de jurnaliștii din lumea mondenă el a recunoscut că a îndemnat echipa sa, în timpul lucrului la noul său album, să postească și dacă își doresc o familie frumoasă, să se abțină de la sexul premarital.

America este bogată în tot felul de stiluri de muzică cu tematică creștină, există rapp creștin, rock creștin, etc Dar albumul lui New Kanye ridică mesajul la un alt nivel de audiție: solistul a fost pe coperțile tuturor marilor publicații, 140.000.000 de albume vândute, piese în topurile internaționale săptămâni întregi, 30 de milioane de adepți Twitter și 21 de premii Grammy primite.

Prin Kanye West mesajul Evangheliei este în prime-time, nu a putut fi ignorat de media mainstream. Mai mult, albumul „Iisus este Rege” a ajuns pe locul 1 în topul american Billboard 200.

O altă mărturisire este prezența frumoasei familii Kanye pe ecranele TV prin emisiunea „Keep Up With the Kardashians”, o emisiune de top care prezintă frumusețea culturii familiei. Soția lui Kanye este Kim Kardashian și au împreună 4 copii frumoși.

Credința lui Kanye l-a introdus pe un front nou, cel al conflictului dintre libertinaj și valorile familiei. Versurilor sale vorbesc despre avort, părăsirea căminului de către tați, îndepărtarea lui Dumnezeu din școli sau mesajul depravant al muzicii mainstream și a stârnit controverse puternice, însă mulți i-au dat dreptate.

Kanye West a atacat și corectitudinea politică, noul standard etic al Americii. El a caracterizat această morală ca pe un împărat fără haine, un fel de efect zombie care îi face pe oameni să vorbească, să acționeze și să voteze ignorând standardul virtuțiilor reale într-o direcție falimentară pentru om.

Rapperul spune că trebuie să recuperăm ceea ce înseamnă esența vieții, cărări rătăcite în drumul nostru prin modernitate: familia, viața comunității și virtutea reală.

Acesta este mesajul unui soț și tată de 42 de ani, care se ridică în fața minciunilor culturii libertinajului, minciunilor pe care le-a cumpărat și le-a ajutat să se propage ani de zile. El știe daunele pe care le aduc și amenințarea pe care o reprezintă pentru copiii săi. Deci el spune „nu mai mult”.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Un comentariu la “Kanye West – un rapper american în căutarea lui Hristos

  1. Sergiu says:

    Ma bucur ca v’am descoperit!
    Felicitari pentru munca ce o depuneti!

Leave a Reply

%d bloggers like this: