Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Teodosie: „Dumnezeu nu obligă pe nimeni”

ÎPS Teodosie: „Dumnezeu nu obligă pe nimeni”

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi, în cadrul emisiunii Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, dacă vaccinul anti-COVID este „lepădare, este pecetea sau Antihristul”.

„Nu putem spune că este pecetea, dar nu ştim prea multe despre vaccin. De aceea, mulţi sunt îndoielnici, nu putem să îi silim să nu fie îndoielnici. Sigur că nu există nişte prospecte precise, nu există o asumare a celor care pun acest vaccin.

Vaccinurile clasice pe care noi le-am făcut erau asumate, acesta este experimental, nu este asumat, a produs atâtea neajunsuri. Pentru că este o obligaţie, tot ce este obligat nu este de la Dumnezeu, Dumnezeu nu obligă pe nimeni. De aceea, orice om îşi pune întrebarea cum să facem ceva inconştienţi? Bine este să fim conştienţi când facem ceva”, a răspuns ÎPS Teodosie.

Părintele Tănăsescu, gazda emisiunii, a completat, arătând că cetățenii vaccinaţi pot transmite boala şi prin aceasta certificatul verde practic nu are fundament. „Poţi să te vaccinezi dacă vrei pentru sănătatea ta, dar nu are legătură cu accesul în instituţii. Testul e mai relevant, acolo se vede clar că nu ai fost infectat, dar dacă eşti vaccinat poţi să umbli infectat bine mersi”, a spus acesta în emisiune.

ÎPS Teodosie a salutat poziţia ministrului Sănătăţii care ar fi afirmat că nu mai este obligatoriu ca oamenii să se vaccineze pentru a intra în instituţii.„Trebuie să fim mai circumspecţi, să avem grijă unii de alţii, să nu arătăm indiferenţă faţă de semeni, să nu repetăm nişte cuvinte impuse de autorităţi, fără discernământ, pentru că iată câte accidente se produc.

Am salutat această poziţie a ministrului Sănătăţii care a spus că numai este obligatoriu să ne vaccinăm sau să intrăm într-o instituţie. Cer ca instituţiile din Constanţa, Primăria şi Prefectura să nu ne mai oblige să avem certificat ”, a spus părintele arhiepiscop în final.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii