Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Teodosie – o mărturisire cu valoare de sinaxar

ÎPS Teodosie – o mărturisire cu valoare de sinaxar

Cineva a urmărit programul ÎPS Teodosie: joi seara, ora 23:50, IPS Teodosie citește două acatiste în Catedrală (Constanța). Pleacă noaptea la Suceava nemâncând nimic pentru că dimineaţa slujește liturghia și slujba de înmormântare a IPS Pimen. O zi plină ce se încheie vineri seară după 17:00, la Sihăstria Putnei. Pleacă înapoi spre Constanţa, iar la 12 noaptea se află din nou în Catedrală citind acatistul Sfintei Învieri. A doua zi se afla în localitatea Ovidiu și slujea din nou Sfânta Liturghie. Program de ierah la 64 de ani. „Oare când mai mănâncă și mai doarme acest om?” se întreaba pe drept Golesie Daniela.

ÎPS Teodosie este o emblemă a reacției creștine în pandemie, prin acel Paște al Blajinilor, când a pomenit 12.000 de persoane într-o rugăciune ce a durat nu mai puțin de șapte ore, și prin cele două luni de privegheri pe care le-a făcut noapte de noapte, alături de cei prezenți live. De asemenea atitudinea sa în răspăr cu autoritățile în ceea ce privește împărtășirea a determinat o decizie juridică fără echivoc la Constanța: Sfânta Împărtășanie nu îmbolnăvește.

„Noi trebuie să înțelegem că fără Hristos nu avem nicio valoare. Hristos ne dă nouă valoare. De aceea luați aminte: în Sfântul Potir este Hristos. Dumnezeu nu se îmbolnăvește niciodată și nu îmbolnăvește pe nimeni!” a spus părintele arhiepiscop de pe treptele catedralei.

Ceea ce a spus și a făcut ÎPS Teodosie face cinste întregii bisericii ortodoxe, este o mărturisire cu valoare de sinaxar. La fel ca apologetica PS Ignatie de exemplu.

ÎPS Teodosie este un mărturisitor și aceasta ar trebui să ne inspire.
Faptul că cei ce atacau ieri ortodoxia își rup astăzi cămășile de pe ei, legat de ce se întâmplă la Constanța, este cea mai veridică hârtie de turnesol.

Axios!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

2 comentarii la „ÎPS Teodosie – o mărturisire cu valoare de sinaxar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *