Sari la conținut
Prima pagină » ÎPS Laurenţiu Streza a cerut iertare credincioşilor ce au stat afară: „Biserica este astăzi marginalizată, este hulită”

ÎPS Laurenţiu Streza a cerut iertare credincioşilor ce au stat afară: „Biserica este astăzi marginalizată, este hulită”

IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a exprimat în predica de Sfântul Nicolae nemulțumirea față de decizia autorităților de a ține credincioșii la slujbele religioase în exteriorul bisericii, pe timp de iarnă, spunând că în prezent Biserica este marginalizată și hulită. Părintele mitropolit a cerut iertare creștinilor care au fost nevoiţi să aştepte afară, în frig, deşi „catedrala poate cuprinde o mare mulţime de credincioși”.

”Întâi de toate trebuie să ne cerem iertare pentru că ați stat în frig, afară, deși Catedrala noastră poate să cuprindă o mare mulțime de credincioși respectând întrutotul distanța. Avem însă un bucuria cea mare a cestui praznic. (…)Un lucru extrem de important pentru noi, mai ales în vremurile de astăzi, Sfântul Ierarh Nicolae ne arată cum să ne apărăm dreapta credinţă. Biserica este astăzi marginalizată, este hulită. Chiar se pornește o acțiune împotriva ei pe față. Nu mai recunoaște nimeni nici Biblia, nici pe Hristos. Vom auzi tot mai multe atacuri din acestea, dar avem însă certitudine că, așa cum Dumnezeu l-a apărat pe Sfântul Ierarh Nicolae, ne va apăra și pe noi”, a spus părintele mitropolit.

Vorbind despre viaţa Sfântului Nicolae, unul dintre cei mai iubiţi sfinţi din calendarul ortodox, părintele mitropolit a spus că Sfântul Nicolae este un model de curaj, care ne învață cum să ne apărăm credința astăzi:

„În vremurile actuale, Sfântul Ierarh Nicolae ne arată cum să ne apărăm dreapta credinţă. A participat la primul Sinod Ecumenic din 325, unde a fost judecat Arie şi erezia lui. Sfântul Nicolae a avut curajul să-l înfrunte pe acest eretic!”, a subliniat ierarhul.

„Sfântul Nicolae ne va da tuturor curaj în lupta pe care o avem cu consecinţele păcatelor noastre, cu această boală atât de înspăimântătoare, dar dacă biruim frica, vom birui şi boala…   

Sfântul Ierarh Nicolae ne arată modul în care o mare personalitate a Bisericii, un ales al lui Dumnezeu a reuşit în viaţa sa să împlinească porunca de a ajuta pe cei sărmani. Sfântul Ierarh Nicolae are două mari virtuţi, dintre cele multe pe care le-a avut, care ne sunt nouă pildă. Întâi de toate, dăruirea toală a lui Hristos şi prin aceasta, încercarea de a folosi bunurile pe care le-a moştenit de la părinţii săi spre folosul tuturor. A înmulţit atât de mult darurile acestea încât iată că astăzi este pomenit în toată lumea”, a spus IPS Streza.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii