Grecia: Ieri creștinii s-au împărtășit în timpul Sfintei Liturghii

Grecia: Ieri creștinii s-au împărtășit în timpul Sfintei Liturghii

|
18/05/2020
|
0 comentarii
|

Ieri, 17 mai, s-a slujit în Grecia pentru prima dată, după două luni de izolare, Sfânta Liturghie împreună cu credincioșii. Slujba a avut loc în interiorul bisericilor iar o mare parte dintre creștinii ortodocși prezenți s-au putut împărtăși.

Bisericile s-au deschis inițial pentru închinare în data de 4 mai. iar din 17 mai s-au început și slujbele religioase. Acestea se desfășoară respectând condițiile de igienă și distanțare socială.

În fiecare biserică există dezinfectatnt la intrare dar masca este doar recomandată , nu obligatorie.

În noaptea de 26 mai, înainte de sărbătoarea Înălțării, creștinii din Grecia vor face o slujbă de noapte asemănătoare celei din noaptea de Înviere, conform hotărârii sinodului de la Atena. Aceasta va încheia perioada pascală dar totodată va fi și o recuperare a bucuriei Paștilor.

Biserica ortodoxă a Georgiei și cea a Bulgariei nu au întrerupt slujbele în perioada pandemiei iar credincioșii s-au putut împărtăși la Sfânta Liturghie.

Patriarhia Română a anunțat consultarea cu celelalte biserici ortodoxe în ceea ce privește modalitatea de împărtășire în timpul Sfintei Liturghii și o decizie de la 1 iunie.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: