Sari la conținut
Prima pagină » Grecia: Ieri creștinii s-au împărtășit în timpul Sfintei Liturghii

Grecia: Ieri creștinii s-au împărtășit în timpul Sfintei Liturghii

Ieri, 17 mai, s-a slujit în Grecia pentru prima dată, după două luni de izolare, Sfânta Liturghie împreună cu credincioșii. Slujba a avut loc în interiorul bisericilor iar o mare parte dintre creștinii ortodocși prezenți s-au putut împărtăși.

Bisericile s-au deschis inițial pentru închinare în data de 4 mai. iar din 17 mai s-au început și slujbele religioase. Acestea se desfășoară respectând condițiile de igienă și distanțare socială.

În fiecare biserică există dezinfectatnt la intrare dar masca este doar recomandată , nu obligatorie.

În noaptea de 26 mai, înainte de sărbătoarea Înălțării, creștinii din Grecia vor face o slujbă de noapte asemănătoare celei din noaptea de Înviere, conform hotărârii sinodului de la Atena. Aceasta va încheia perioada pascală dar totodată va fi și o recuperare a bucuriei Paștilor.

Biserica ortodoxă a Georgiei și cea a Bulgariei nu au întrerupt slujbele în perioada pandemiei iar credincioșii s-au putut împărtăși la Sfânta Liturghie.

Patriarhia Română a anunțat consultarea cu celelalte biserici ortodoxe în ceea ce privește modalitatea de împărtășire în timpul Sfintei Liturghii și o decizie de la 1 iunie.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii