Sari la conținut
Prima pagină » Autodenunțul unei directoare de școală: „Da! Am chemat un sobor de preoți la începerea anului școlar!”

Autodenunțul unei directoare de școală: „Da! Am chemat un sobor de preoți la începerea anului școlar!”

Penelopa Bratescu-director la o școală din Teleorman.

AUTODENUNȚ:

Odată cu deschiderea noului an școlar, observ o prigonire asupra preoților participanți la festivitatea de deschidere din partea multora. Constat cu mâhnire că nu mai avem nevoie de rugăciuni prin care să cerem binecuvântarea Lui Dumnezeu.

Copiii noștri nu trebuie să primească această binecuvântare pentru că,, nicăieri în lume preoții nu vin în școli „. Cu toate acestea, mi-a fost dat să văd cum, la Evaluarea Națională, mai toți copiii au câte o iconiță la ei și își fac semnul Sfintei Cruci atunci când comisia intră cu subiectele în sală, adică îl aduc pe Hristos lângă ei în școală. O fi bine să ne rugăm doar când suntem în necazuri și în nevoi? I-aș întreba pe părinții care rezonează cu astfel de articole și critică prezența preoților dacă dumnealor și-au botezat copiii. Dacă da, de ce au făcut-o?

Doar ca să petreacă alături de prieteni sau ca să Îl aducă pe Hristos în viața pruncilor? Apoi, tot pe acești părinți care vor în loc de preoți actori, cântăreți sau speakeri motivaționali la deschiderea anului școlar, vreau să îi întreb: ce fac atunci când fiii lor se întâmplă să fie grav bolnavi? Înalță o rugăciune la Dumnezeu sau merg la un speaker motivațional să îi îmbărbăteze?

Observ că societatea de azi consideră că nu mai avem nevoie de prezența lui Dumnezeu în viața noastră, cu toate acestea, la înmormântări nu renunțăm să ne ducem morții în Sfânta Biserică cu toate că hulim că ne iau popii bani pe înmormântare, dar de! ,, cum să duci mortul ca pe un câine la groapă”? Nu mai bine trăim ca niște câini și lătrăm și mușcăm din semenii nostri că la moarte se vor preocupa copiii ăștia pe care ni-i dorim departe de Dumnezeu de mântuirea noastră, nu?

Da! Sunt un director din acela care a îndrăznit să cheme un sobor de preoți la festivitatea de începere a anului școlar. Nu unul, ci trei.( Alți trei nu au putut veni). Am făcut-o pentru că îmi doresc binecuvântarea lui Dumnezeu asupra acestor copii, am făcut-o pentru că, în fiecare acțiune pe care o fac, ,, Nihil sine Deo” îmi este motivația personală.

Am făcut-o pentru că în satele comunei noastre preoții sunt cei care oferă o masă caldă zilnic copiilor și tot ei le oferă rechizite la începutul anului școlar și tot preoții ăștia, pe care mulți îi hulesc pe facebook, au donat școlii centrala termică și tot ei ne construiesc anul acesta grupul sanitar. Nu Guvernul, că pentru Guvern este suficient că avem apă la grupul sanitar din curte, deși iarna îngheață, ci PREOȚII. DA! Am făcut-o ca , prin rugăciunea lor, să mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toaten binefacerile primite.

Sunt vinovată pentru asta!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

18 comentarii la „Autodenunțul unei directoare de școală: „Da! Am chemat un sobor de preoți la începerea anului școlar!””

 1. Foarte frumos, felicitări pentru inițiativă, așa este bine să pășim în orice moment cu Dumnezeu împreună, copiii au nevoie de sfințenia dumnezeiască (și noi la fel) dar ei sânt cei mai fragili și este ușor de manipulat la lucruri urâte necuviincioase, dar dacă sânt binecuvântați cu rugăciuni și Sfânta Cruce sânt în mâna lui Dumnezeu. Un an nou școlar binecuvântat copiilor. 🙏🙏🙏

  1. …”sunt ușor de manipulat cu lucruri urâte” spui tu,dar la fel de ușor sunt manipulați cu practici care nu au nimic în comun cu știința,iar la școală merg pentru a învăța carte nu rugăciuni.
   Pentru rugăciuni au fost construite biserici,moschei,sinagogi,etc.unde merg cei care vor să se roage,la școală merg cei care vor să învețe carte,la spital cei care vor să se trateze,la pescuit cei care vor să se deconecteze ș.a.m.d.
   Să nu încurcăm lucrurile,că pentru copii asta este…manipulare,cum spui tu.Când copii vor fi mari,vor alege ei singuri unde să meargă,nu trebuie sa-i obișnuim de mici ca dacă sunt binecuvântați nu trebuie să mai învețe,că-i ajută Dumnezeu.
   Cu oameni ca voi a ajuns România-n gard.

 2. Credeti ca binecuvantarea lui Dumnezeu catre copii se face de preoti la inceputul anului scolar? Nu se face doamna directoare. Se face acasa, la biserica si la ora de religie. Degeaba binecuvantati copii daca scoala nu are un sistem educational performant, puteti sa aduceti 100 de preoti, insa pe copii nu-i veti face mai capabili acolo in Teleorman.

  1. Întotdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu! La ce poate ajuta performanță școlară dacă elimini pe Dumnezeu din ea?Nici un lucru nu poate fi bun fără Credință curată. Nici educația nu poate fi bună dacă nu e pentru Domnul. Fără Domnul, toate principiile sunt supuse iubirii de sine și socotintei individuale egocentriste sau sociale. Adio principii morale și mântuitoare. Stefan cel Mare nu a eliminat nici din discursul politic credința, de aceia i-a dat Dumnezeu biruință…

  2. Paraschiva Manolea Paraschiva

   Felicitări pentru ceea ce ați făcut doamna învățătoare, sa fiți binecuvântată de Dumnezeu Copii sunt binecuvantati si in paza lui Dumnezeu

  3. Nu ai înțeles nimic din textul doamnei directoare. Ia mai citește o dată și reține ce fac din punct de vedere material acei preoți pentru copiii din comună!

 3. Nu prezența preoților este salvarea copiilor,ci a unor cadre didactice bine pregătite,a unei conduceri neînregimentate politic,a unor scoli dotate cu toate utilitățile care să asigure un confort și o educație corespunzătoare.Prezența iconițelor la examene s-a dovedit a fi nefastă,în ultimii ani tot mai mulți nu au luat BAC-ul ( pentru că s-au lăsat în baza iconițelor si nu au învățat).
  Trebuie să remarc un progres totuși în mintea acestei directoare,deoarece în alte țări este chemat un „întelept” care taie un cocoș și-i stropește cu sânge pe copii,tot în același scop ca serviciile preoților,în alte locuri îi afumă cu penele arse de la același cocos sau bălegar de la cămile.
  La noi e bine totuși…avem iconițe,moaște,etc.iar în scoli în loc sa se predea ” știință” se practică..misticismul.

 4. doamna , este de inteles ca fiind de la tara , sa pastrati traditiile in comuna , cu toate ca…..aveti studii superioare si ar trebui sa fiti mai open mind , sa nu amestecati ( religia ) care…este nu este , cu scoala. sa va vedeti de studii , sa cresteti copii frumos prin invatare , nu prin ….muieti is posmagii…..doamne ajuta……doamne da !!! daca nu puteti sa faceti diferenta si banii scolii ii dati pe popi si obligati copii sa faca ora de religie , demisionati , nu aveti ce cauta in functia de director. santeti o persoana incompatibila cu meseria de dascal al zilelor noastre. popii si religia…..sant un mod de a tine oameni slabi de minte sub o teama…..de aceea popii se imbogatesc , se inmultesc si poporul saraceste si se infometeaza. unii conduc si altii duc jugul. deci doamna directoare……lasati un cadru tanar , cu vocatie sa conduca scoala. nu aveti ce cauta in functia de conducator !!! psd se scufunda…..

 5. Doamnă ați făcut ceva normal. Dar vremurile pe care le trăim sunt contra. Am uitat că acum cu puțin timp în urmă ,,preotul satului,, era și un dascăl pentru toți. Am uitat , dar ne vom aminti…..

 6. Felicitări, doamna director! Prezența preotului la începutul anului școlar, și nu numai atunci, ci la începutul oricărei lucrări, a oricărui drum nou, este vitală! Suntem extrem de responsabili pentru viitorul copiilor noștri, dacă nu vrem ca acest echilibru, al existenței noastre terestre ca ființe umane demne și libere, atât de fragil în ultima vreme, să nu se destrame. Un părinte care nu vede asta,, iertare, este inconștient. Toate problemele umanității contemporane au o soluție unică: Hristos !!! Hristos în noi, cu noi și prin noi, în orice împrejurare, mereu și pretutindeni.

 7. Țara a ajuns în starea jalnică de astăzi deorece este condusă de oameni fără Dumnezeu și fără onoare ,care fiind în slujba dușmanilor României fac tot ce-i posibil pentru a ne distruge țara.
  Împiedică construcțiile de autostrăzi,spitale,școli.dau resursele țării la străini .Acum se pregătesc să ne lase fără păduri motivând că se privatizează .Au interzis accesul în pădure fără acordul proprietarului(austriac ,suedez ș.a.),astfel este ucis codrul frate cu românul.Românii neavând locuri de muncă ,având doar trădători în fruntea țării au ajuns campioni mondiali la migrație.Judecați pomul după roade și omul după fapte.De ce a semnat d-l Ciolacu prelungirea dreptului de explorare a resurselor țării în favoarea austriecilor pentru încă 25 de ani,cu toate că mai erau 4 ani până la expirarea actualului contract.Fără Dumnezeu Romania dispare !

 8. In Germania nu am văzut de când sunt copiii mei la scoala sa vina un preot,un primar,un parlamentar sa țină discurs la începutul anului școlar.Singurul care tine un discurs este directorul ,eventual directorul adjunct și atât.Nu se face nici mare tam-tam cu începutul anului cu festivități ca sa-și poată etala copii și părinții ținutele.Singurele festivități sunt in clasa întâi și in clasa s cincea.

 9. Felicitări! Foarte frumos! Oricine – L va pune pe Dumnezeu în tot ceea ce face, Îl va regăsi în tot ceea ce i se întâmplă! Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii