Sari la conținut
Prima pagină » Daniel Buzdugan: „Singura putere care învinge durerea omenească – Iubirea care urcă până pe Cruce”

Daniel Buzdugan: „Singura putere care învinge durerea omenească – Iubirea care urcă până pe Cruce”

Daniel Buzdugan a scris în momentul în care a vizitat insula Spinalonga din Grecia o frumoasă reflecție despre părintele Hrisant, preotul din fostul așezământ al leproșilor:

„…Ultimele capitole din carte le-am lăsat special ca să le citesc chiar aici pe insulă, pentru că acțiunea se petrece exact în zona asta unde mă aflu.

Este o carte despre Spinalonga, o insulița aflata la o distanta de câteva brate de înot de Creta, locuită până în anii 50 de către oameni bolnavi de lepră.

Autoarea romanului, Maria Pastourmadzis reînvie patimile si suferințele interminabile ale locuitorilor Insulei Spinalonga și zugrăvește singura putere care învinge durerea omenească: Iubirea care urcă până pe Cruce.

Părintele Hrisant Katsoulogiannakis a fost ultimul preot din Insula Spinalonga. S-a născut în anul 1893 si a fost tuns in monahism in 1911, la Manastirea Toplu din Sitia. Mai târziu a mers la Manastirea Faneromeni din Ierapetra. De acolo a plecat voluntar la Spinalonga in anul 1947, unde a slujit pana la inchiderea azilului de leprosi, in anul 1957. Dupa aceea a ramas in Spinalonga singur vreme de cinci ani, pentru a ingriji mormintele leprosilor si pentru a le savarsi Trisaghionul. S-a intors la Manastirea Toplu din motive de sanatate. A adormit intru Domnul in anul 1972. I s-a dus, pe drept, faima de sfant.

Vă recomand cartea IUBEȘTE-MĂ, SFÂNTUL LEPROȘILOR iar dacă ajungeți în Creta vizitați neapărat Mănăstirea Toplou, Insula Spinalonga, Mănăstirea Faneromeni, pentru că sunt locuri de o frumusețe aparte!”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii