Daniel Buzdugan: „Singura putere care învinge durerea omenească - Iubirea care urcă până pe Cruce”

Daniel Buzdugan: „Singura putere care învinge durerea omenească – Iubirea care urcă până pe Cruce”

|
08/08/2020
|
0 comentarii
|

Daniel Buzdugan este în concediu în Grecia iar vizita sa pe insula Spinalonga a fost prilejul unei frumoase reflecții despre părintele Hrisant, preot din fostul așezământ al leproșilor:

„…Ultimele capitole din această carte le-am lăsat special ca să le citesc chiar aici pe insulă, pentru că acțiunea se petrece exact în zona asta unde mă aflu.

Este o carte despre Spinalonga, o insulița aflata la o distanta de câteva brate de înot de Creta, locuită până în anii 50 de către oameni bolnavi de lepră.

Autoarea romanului, Maria Pastourmadzis reînvie patimile si suferințele interminabile ale locuitorilor Insulei Spinalonga și zugrăvește singura putere care învinge durerea omenească: Iubirea care urcă până pe Cruce.

Părintele Hrisant Katsoulogiannakis a fost ultimul preot din Insula Spinalonga. S-a născut în anul 1893 si a fost tuns in monahism in 1911, la Manastirea Toplu din Sitia. Mai târziu a mers la Manastirea Faneromeni din Ierapetra. De acolo a plecat voluntar la Spinalonga in anul 1947, unde a slujit pana la inchiderea azilului de leprosi, in anul 1957. Dupa aceea a ramas in Spinalonga singur vreme de cinci ani, pentru a ingriji mormintele leprosilor si pentru a le savarsi Trisaghionul. S-a intors la Manastirea Toplu din motive de sanatate. A adormit intru Domnul in anul 1972. I s-a dus, pe drept, faima de sfant.

Vă recomand cartea IUBEȘTE-MĂ, SFÂNTUL LEPROȘILOR iar dacă ajungeți în Creta vizitați neapărat Mănăstirea Toplou, Insula Spinalonga, Mănăstirea Faneromeni, pentru că sunt locuri de o frumusețe aparte!”

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: